Oct 152007
 

Dede klausė: Ar galima pakeisti vaizdo plokštę nešiojamam kompiuteriui – konkrečiai DELL Latitude D820. Jei galima – norėčiau pasiteirauti, kur galima būtų ieškoti tokių plokščių arba iš kur jas būtų galima užsisakyti?

Guru atsako:

Nešiojamieji kompiuteriai, ypač sukurti žinomų gamintojų, nėra pritaikyti vartotojo įsikišimui. Tai yra, jų techninė įranga neturėtų būti keičiama (išimtis – kietasis diskas ir operatyvioji atmintis; šios dvi dalys paliekamos paprastai prieinamos ir keičiamos). Net ir turint kokio kito nešiojamojo kompiuterio vaizdo plokštę dažniausiai nepavyktų pakeisti – išardęs kompiuterį pastebėtumėte, kad detalės sudėliotos itin glaudžiai ir tiesiog nėra vietos bent kiek kitokiam įrenginiui.
Vis dar naujas dalykas nešiojamųjų kompiuterių rinkoje – jų „griaučiai“ (angl. barebone). Tai nešiojamųjų kompiuterių pagrindas, kurį vartotojas gali susirinkti pats. Pastaruoju metu teko peržiūrėti kelias dešimtis tokių griaučių – jie visi jau buvo aprūpinti vaizdo plokštėmis; taigi tiek tos galimybės rinktis.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2392 access attempts in the last 7 days.