Oct 132007
 

Lolita klausė: Turiu klausimą apie TIRPSMO VANDENĮ. Interneto saite http://www.burbuliukas.lt/lt/vanduo_musu_gyvenime rašo, kad „Tirpsmo vanduo – tai geriamas vanduo, kuris iš pradžių sušaldomas į ledą, o po to ištirpinamas. Vanduo išsivalo <…>. Tirpsmo vanduo sumažina nuovargį, padeda išgydyti nemažai ligų <…>. Į emaliuotą indą reikia pripilti vandens ir pastatyti jį į šaldymo kamerą (žiemą galima išnešti į balkoną). Po 4-5 val. puodą reikia išimti ir, pralaužus ledelį, išpilti iš jo vandenį į kitą indą. Tą, pirmąjį ledą reikia išmesti, kadangi jis sugėrė sunkiojo vandens (deuterio) molekules (jos užšąla greičiau). Dabar tą nupiltą vandenį vėl reikia įdėti į šaldymo kamerą ir laikyti, kol užšals apie du trečdalius vandens. Po to puodą vėl išimame ir likusį neužšalusį vandenį išpi­lame lauk, kadangi jame sukaupta visa “chemija”. Na, o puode likęs ledas ir yra mums reikalingas tirpsmo vanduo. Kambario temperatūroje ledas ištirpsta (ant ugnies nešildyti) ir tokį vandenį reikia gerti 1 val. prieš valgį Per dieną reikėtų išgerti 2-3 stiklines. Laikyti geriausia šaldytuve“. Ar tame yra tiesos? O gal tai eilinis žmonių mulkinimas?

Medicinos Guru atsako:

Tiesos krislelis yra – toks vanduo bus švaresnis, taigi ir sveikesnis gerti. Bet šitas metodas negarantuoja daugelio mažos koncentracijos cheminių priemaišų išvalymo; o sunkiojo vandens normaliai yra tiek mažai, kad labai abejotina, ar jo išvalymas ką nors keičia (nebent gyvenat prie pat atominės elektrinės su prasta apsauga).
„Tirpsmo vanduo sumažina nuovargį, padeda išgydyti nemažai ligų“ – šitą teiginį dar reikėtų įrodyti tyrimais. Teoriškai – energetiškai toks vanduo bus geresnis, bet, deja, tai nėra vaistas – tiesiog švaresnis vanduo – ir poveikis bus menkas, jei yra rimtų problemų. Na, o rekomendacijos „1 val. prieš valgį. Per dieną reikėtų išgerti 2-3 stiklines“ apskritai neaišku, kuo pagrįstos – kodėl ne 2 litrus (t.y. pakeisti kitą išgeriamą vandenį šituo), kodėl būtinai prieš valgį?
Išvada – tirpsmo vandens savybės turi nežymų (ir neįrodytą) poveikį – stebuklo nesitikėkite.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 4952 access attempts in the last 7 days.