Sep 262007
 

Daiva klausė: Turiu tokią problemą. Prieš kokius pusantrų metų pradėjau lengvai pakosėti, jaučiu kažkokį kutenimą gerklės gale (žemiau kaklo duobutės). Įkvepiu oro ir vis norisi jį iškosėti, lyg dirgintų. Dabar kosėju mažai, bet per dieną pradeda lyg kas spausti krūtinę, lyg maudžia, lyg kas ranką uždėjęs laikytų ant krūtinės iš karto po kaklo duobute. Kai imu emocingiau ar garsiai ir greitai kalbėti, jaučiu tempimą kakle ir jis eina į šonus žemiau pečių. Nors nieko neskauda, bet kartais tai labai vargina, nes blogina gyvenimo kokybę, nieko nesinori daryti. Naktį nieko neskauda ir ryte atsikeliu lyg niekur nieko, o po to dieną vėl prasideda. Kai giliai kvėpuoju, atrodo, kad kažkas apspaudžia tokią juostą nuo krūtinės pradžios iki krūtinės duobutės. Jau konsultavausi su pulmonologu, alergologu. laringologu, endokrinologu. Nieko nenustatė. Su kuo dar galėčiau pasitarti?

Medicinos Guru atsako:

Jei pulmonologas atliko plaučių funkcinius mėginius (spirometriją) ir nenustatė plaučių patologijos, gal vertėtų pabendraut su kardiologu?
Galimas ir psichosomatinis susirgimas – paprasčiau tariant, streso pasekmė be organinės priežasties – galbūt reikėtų psichologo ar psichoterapeuto konsultacijos.
Gydymui patarimai būtų tokie – sureguliuoti darbo ir poilsio režimą, sveikai maitintis, sportuoti; tinka įvairios raminančios arbatos, fizioterapija (perlinės ar aromatinės vonios), aromaterapija, muzikos terapija, autogeninė treniruotė, psichoterapija. Gali padėti ir masažas, akupunktūra.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.