Sep 182007
 

Janina klausė: Pirkome nešiojamą kompiuterį. Įjungus jo kabelį į rozetę, monitorius šviesus, o kai veikia nuo baterijų, monitorius užtamsintas. Ar tai gedimas? Gal tai galima pareguliuoti?

Guru atsako:

Ne, tai ne gedimas. Dauguma nešiojamųjų kompiuterių taip elgiasi siekiant taupyti energiją, idant atjungus jį nuo elektros tinklo ilgiau būtų galima juo naudotis.
Nors ekrano šviesumą tiek prijungus, tiek atjungus nešiojamąjį kompiuterį nuo tinklo reguliuoti paprastai galima, tačiau prieš tai vienas pastebėjimas – absoliuti dauguma nešiojamųjų kompiuterių atjungti nuo tinklo vis tiek nerodys tokio šviesaus vaizdo, kaip nuolatos kraudamiesi, net ir su tais pačiais nustatymais; tai jų techninė savybė.
Pats reguliavimas turėtų būti paprastas. Arba reikia ieškoti dviejų klavišų derinio, ant kurių būtų nupieštas saulutės simbolis (gali būti saulutė per pusę padalinta spalvomis); juos radus reikia pabandyti – vienas didintų šviesumą, o kitas mažintų. Arba, kitas variantas net labiau tikėtinas – ieškoti įprastinio klavišo, ant kurio, greta kokio nors simbolio (raidės, skaičiaus, ar pan.) būtų pažymėta ir minėta saulutė (gali būti kiek kitokiomis spalvomis, nei likę klavišų simboliai). Pastaruoju atveju klaviatūroje rasite ir mygtuką, su raidėmis Fn ar panašų, kas turėtų reikšti, jog tai mygtukas, leidžiantis naudoti papildomas funkcijas (fn – sutrumpinimas function, angl. funkcija). Reikėtų paspausti šį mygtuką drauge su vienu iš saulutės simboliu pažymėtųjų.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 73 access attempts in the last 7 days.