Sep 172007
 

n l klausė: Namuose du kompiuteriai buvo prijungti prie interneto per routerį. Dabar beliko vienas kompiuteris, taigi nusprendžiau neeikvoti elektros routeriui ir jungtis prie interneto tiesiogiai, bet, atrodo, tam reikia kažką sukonfigūruoti, nes įjungus kabelį tiesiai į kompiuterį, interneto nėra. Ką būtent reikėtų pakeisti parametruose?

Guru atsako:

Kadangi anksčiau kompiuteris buvo prijungtas prie maršrutizatoriaus (routerio), o dabar prie kito įrenginio kažkur toliau nuo Jūsų, tai pasikeitė Gateway adresas. Greičiausiai Jūsų kompiuteris sukonfigūruotas rankiniu būdu, taigi adresą reikės pakeisti pačiam.
Pats paprasčiausias būdas būtų susirasti savo interneto tiekėjo nustatymo instrukcijas ir pagal jas viska sukonfigūruoti savo kompiuteryje (jei, pvz., internetą tiekia TEO – tuomet jie visuomet duoda ir knygutę, ir CD su instrukcijomis, kaip nustatyti kompiuterį). Jei prisijungimas vyksta paprasčiau (t.y. ne DSL’u, o paprastu tinklo kabeliu), tuomet dažniausiai reikia nurodyti tik šiuos duomenis: IP, MASK, Gateway, DNS, POP3, SMTP. POP3 ir SMTP serverių keisti nereikės, o IP, MASK ir DNS serverius galima suvesti čia: START-> Settings-> Network connections. Ten pažymėkite tinklą ir dešiniojo pelės mygtuko meniu pasirinkite Properties. Toliau pažymėkite eilutę „Internet Protocol (TCP/IP)“ ir spauskite mygtuką Properties. Ten pažymėkite „Use the following IP address“ ir suveskite turimus duomenis (jei yra duodamas tik vienas DNS, tuomet veskite tik į pirmą eilutę, t.y. „Preferred DNS server“).
Jei interneto tiekėjas automatiškai (DHCP) suteikia IP, Mask, Gateway, tuomet nuėjus ten pat kaip ir duotas IP adresas, reiktu pažymėti „Obtain an IP address automatically“, tiesa, tokiu atveju greičiausiai Jums dar reikės paskambinti interneto tiekejui ir pasakyti tokią frazę: „pasikeitė mano MAC adresas“ – jie žinos, ką reikia daryti toliau :)
Tiesa, jei duoti IP/Mask/DNS adresai, vis tiek gali reikėti paskambinti interneto tiekėjui ir pasakyti, jog pasikeitė MAC adresas, nes jie gali būti pririšę IP ir MAC.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5116 access attempts in the last 7 days.