Aug 072007
 

Juozas klausė: Naudoju legalią OS Windows XP. Jau porą metų ir iki šiol grįžta el. laiškai, jei gavėjo adrese po @ yra „msn.com“, o aš siunčiu per Outlook Express. Per Google į minėtą adresą el. laiškai patenka, taip pat prieš porą metų ir per Outlook Ekspress patekdavo. Ne kartą kreipiausi į TEO tarnybas, žadėjo išsiaiškinti, bet rezultato nėra. Gal galėčiau gauti Jūsų paaiškinimą.

Guru atsako:

Panašu, kad Jūsų problema susijusi ne su naudojama programine įranga, o su interneto ryšio tiekėjo klaidomis.
Veikiausiai iš Google pašto laiškus siunčiatės prisijungę per Google internetinį puslapį (http://www.gmail.com/). Tokiu atveju, kai parašote laišką, tolesnis jo siuntimas vyksta tiesiogiai iš Google tarnybinių stočių. Galima pasidžiaugti, kad jų priežiūrai skiriama nemažai dėmesio ir retai tenka pastebėti, jog laiškas nepasiektų adresato, o net ir tuomet tai ne visuomet būna išskirtinai Google klaida.
Tuo tarpu kuomet laiškus siunčiate iš savo kompiuterio, naudodamiesi ta pačia „Outlook Express“ programa, Jūsų kompiuteris bando pats išsiųsti laišką pašto serveriui, nors ir netiesiogiai. Jei Jūsų pašto programoje suvesti paskyros duomenys atitinka interneto ryšio tiekėjo rekomenduojamus (minėjote, kad naudojatės TEO ryšio paslaugomis; jie pateikia nurodymus, kaip nustatyti programą Outlook Express), tuomet laiško kelionė vyksta taip: Jūsų kompiuteris -> interneto ryšio tiekėjo tarnybinė pašto stotis -> [gali būti tarpinės pašto stotys] -> gavėjo tarnybinė pašto stotis -> gavėjas.
Trūksta informacijos Jūsų problemos aprašyme, tačiau gali būti, kad Jūsų laiškas nepasiekia interneto ryšio tiekėjo tarnybinės stoties (tačiau tokiu atveju laiškų negalėtumėte išsiųsti niekam). Arba interneto ryšio teikėjo tarnybinėje stotyje yra sąrašas adresų sričių, į kurias neleidžiama siųsti laiškų; tokiu atveju problemą galėtų išspręsti tik interneto ryšio tiekėjas. Kompiuteris – sudėtingas mechanizmas, o jų tinklai – dar sudėtingesnis, tad sunku pasakyti, kas išties trukdo Jums išsiųsti laišką naudojantis Outlook Express programa; čia anaiptol neišvardintos visos galimos problemos.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 69 access attempts in the last 7 days.