Aug 032007
 

Elena klausė: Kaip man surasti telefoną arba adresą žmogaus, kuris gyvena JAV? Ar nėra Amerikoje nemokamo internetinio puslapio apie gyventojų turimus telefonus – mūsų gyventojų TEO telefonų paieškos portalo atitikmens? O gal ten yra ir mobilių telefonų numerių paieška?

Guru atsako:

Telefonų paieška – elementarus dalykas. Tai vadinama phone directory, arba phone book.
Trumpas ir tiesus atsakymas – http://www.whitepages.com/. O apskritai apie telefonų knygas – dauguma šalių turi viešai prieinamas gyventojų fiksuotojo ryšio telefonų knygas. Tiesa, kiekvienas gyventojas, jei to pageidauja, gali būti nerodomas šiose knygose. Ir formatas paprastai panašūs mūsiškiam: vardas, pavardė, gyvenamoji vieta ir telefono numeris.
Deja, tai galioja fiksuotojo, bet ne mobilaus ryšio telefonams. Viena priežasčių gali būti tai, jog dar neseniai kai kurios šalys (tarp jų ir Lietuva) neturėjo vieningos mobiliojo ryšio vartotojų duomenų bazės – kiekvienas operatorius žinojo, kokius klientus turi, bet to neskelbė.
Kadangi telefonų sąrašai nėra autorių teisių objektas, tai jie popierine, ar elektronine forma dažniausiai publikuojami nemokamai – teikėjo išlaidomis. Aišku, tai viena priežasčių, kodėl greta telefonų knygų randame ir įmonių sąrašus bei šių reklamas…
Ir dar – Lietuvoje telefonų sąrašus skelbia UAB Lintel, o ne AB TEO. Aišku, čia tik žodžių žaismas, nes prieš gerą dešimtį metų buvęs Telekomas įsigijo Lintel.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5100 access attempts in the last 7 days.