May 092007
 

Aldona klausė: Prieš Naujus metus aš įsivedžiau Cgates tele2 internetą. Turėjau mini planą už 24 litus. Kadangi jie neįvykdė tų reikalavimų, kuriuos buvo pažadėję, aš atsisakiau to plano ir pasiėmiau planą Alfa už 9 litus, kur man priklauso 100 megabaitų mėnesiui. Bet aš pastebėjau tokį dalyką, kad per nepilną valandą pabuvus lietuviškoje internetinėje svetainėje aš išnaudojau visus 100 megabaitų. Mane tai stebina, kadangi kai aš turėjau planą Mini už 24 litus, tokių dalykų nebuvo. Manau, kad mano atžvilgiu vyksta keršto akcija. Juk, kiek suprantu, naršydama lietuviškuose puslapiuose per tokį trumpą laiką aš negaliu išnaudoti tiek megobaitų. Prašau Jūsų, pagalbos kadangi su tele2 aš susišnekėti nemoku.

Guru atsako:

Tiek megabaitų sunaudoti per tokį laiką nėra neįmanoma. Viskas priklauso nuo to, po kokius puslapius naršote ir kokios programos instaliuotos (nebūtinai atidarytos) Jūsų kompiuteryje.
Jei naršote po interneto puslapius, kuriuose galima peržiūrėti video filmukus (http://www.youtube.com/, http://www.metacafe.com/ ar pan. bei sveitaines su nuorodomis į tokius filmukus) arba klausotės internetinio radijo – tiek sunaudoti tikrai galėjote. Net informacinės svetainės, jei jose yra daug paveiksliukų, reklamų ir pan., užima nemažai – pvz., vienas www.delfi.lt portalo atidarymas sunaudoja apie 1 MB Jūsų interneto srauto.
Jei Jūsų kompiuteryje instaliuotos pokalbių (Skype), failų apsikeitimo (eMule, Torrent) ar panašios programos – turėkite omenyje, kad jos sunaudoja nemažai Jūsų interneto srauto (jei tokios programos buvo suinstaliuotos ir anksčiau – tikėtina, kad būtent dėl jų internetas su senesniu planu veikė daug lėčiau, nei tikėjotės).
Kita tikėtina tokio didelio srauto priežastis – kompiuterio virusai. Atnaujinkite antivirusinę programą (jei atnaujinimas darytas senokai, tai gali „kainuoti“ Jums kelis ar net keliolika MB) ir praskanuokite kompiuterį, be to, rekomenduoju parsisiųsti Ad-Aware – tai asmeniniam naudojimui nemokama programa, kruopščiai „išgaudanti“ pašalines programas, lėtinančias kompiuterio darbą ir generuojančias interneto srautą.
Be to, jei Jūsų kompiuteryje nustatyti automatiniai Windows atnaujinimai – galbūt sutapo, kad būtent tuo metu automatiškai atsisiuntė atnaujinimas – to ir nepastebėtumėte. Automatinius Windows atnaujinimus nustatyti galite per Start-> (Settings->) Control Panel-> System-> Automatic Updates. Taupydami srautą galite atnaujinimus visai atjungti (Turn off Automatic Updates) arba gauti pranešimus apie atnaujinimus, o tada jau spręsti, ką daryti (Notify me but don’t automatically download or install them).
Dar viena galimybė – jei planą keitėte mėnesio viduryje, galbūt interneto tiekėjas (Tele2) apsiriko ir priskaičiavo iki plano keitimo sunaudotus megabaitus?
Visai nuoširdžiai nemanau, kad tai keršto akcija :) Jūs kaip vartotoja bet kada galite keisti planą nenurodydama priežasčių, be to, bendrovė nesuinteresuota prarasti klientus (o jei tyčia kenktų vartotojams, taip ir būtų).
Geros dienos.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5116 access attempts in the last 7 days.