Feb 212007
 

Ingrida klausė: Kaip sužinoti kito kompiuterio IP adresą? Tarkim, per MSN messenger. Nors nueinu į run/cmd ir įrašau netstat-n, bet vis tiek nemoku rast ip.

Guru atsako:

Patogiausia tuo užsiimti, jei žmogui, su kuriuo bendraujate per MSN Messenger’į, siunčiate failą – tuomet galima būti įsitikinus, jog ieškant adreso bus užmegztas ryšys ir siunčiamas paketas, kurio siuntėją (save) ir gavėją (žmogų, kurio IP adresą norite sužinoti) matysite netstat priemone.
Komandinėje eilutėje suvedus komandą „netstat“, reikėtų ieškoti įrašo, kuriame matosi MSN naudojamas prievadas (paprastai 1863, arba 80). Žmogaus, su kuriuo bendraujate, IP adresas bus stulpelyje „Foreign Address“. Reikia atkreipti dėmesį, kad tai gali būti ne IP adresas, o vardų srities pavadinimas (taip kartais nutinka, jei žmogus, su kuriuo bendraujate, prie interneto jungiasi ne tiesiogiai, o per vietinį tinklą ir tarpe yra adresų transliatorius). Bet tai jau menkesnė problema, nes vardų srities pavadinimas tiesiogiai transliuojamas į IP adresą, tik kaip jau minėta – jei tarpe veikia interneto adresų transliatorius, su žmogaus kompiuterio tiesioginio ryšio užmegzti nepavyks.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 553 access attempts in the last 7 days.