Feb 192007
 

Vaidas klausė: Ketinu moderniai instaliuoti garso ir vaizdo aparatūrą namie, ir tam reikia nutiesti elektros laidus iš „skylutės“ A lubose į „skylutę“ B sienoje. Priėjimo iš palėpės prie lubų nėra. Griauti ar ardyti sienas ar lubas negaliu. Daugiau „skylučių“ daryti taip pat negaliu. Gal kas žino genialų kelią, kokiu būdu tą laidą nutiesti?

Guru atsako:

Iš laiško nelabai aišku, kokios tos sienos, bet bandysiu atspėti, kad tai gipso kartonas. Prakišti laidus po gipskartoniu įmanoma panaudojant tvirtesn3 vielą: pirmiausia prakišama viela (jos trumpas galiukas turėtų būti užlenktas, kad aštrūs kraštai nestrigtų už konstukcijų), po to prie vielos galo pririšama visa laidų pynė: traukiant vielą, pynė įtraukiama po gipskartonio plokšte.
Kitas kelias atvesti laidus iki reikiamos vietos būtų panaudojant specialius grindų ar lubų apvadus (kuriuos kai kas netaisyklingai vadina plintusais) su grioveliu laidams. Kadangi apvadai eina palei visą kambario perimetrą, tai ir laidus jais galima privesti į bet kurią kambario vietą.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3793 access attempts in the last 7 days.