Feb 022007
 

smirnoff klausė: Vienoje parduotuvėje mačiau webcamerų, kurių skiriamoji geba iki 1.3mln taškų (video) ir skiriamoji geba iki 4mln. tašku (foto) – kaina 260Lt, o pigesnė nuo 80 iki 120 ir skiriamoji geba 640*480 taškų (video) ir skiriamoji geba iki 1.3mln (foto) ir daugumoj arba integruotas mikrofonas arba ir ausinės su mikrofonu.Tai su šitom webcamerom jau galima būtų geras nuotraukas padaryt bei filmuot video siužetus?

Guru atsako:

Visų pirma – su tinklo kameromis NEGALIMA padaryti gerų nuotraukų ar, tuo labiau – filmuoti kokybiškų video siužetų. Geras nuotraukas galima daryti su fotoaparatais, kurių kainos prasideda nuo 2500 Lt (asmeniškai patinkantis pavyzdys – Canon EOS 400D). Filmuoti išties neblogos kokybės video siužetus galima su video kameromis, kurių kainos prasideda nuo 10 000 Lt. Negalima painioti kameros ir fotoaparato.
Iš kitos pusės žiūrint – tinklo kameros yra patogus daiktas, su kuriuo greitai galima padaryti paprastą nuotrauką, kurią netruks persiųsti internetu ir joje matysis aiškūs objektai (apie itin smulkių ar kiek toliau esančių objektų fotografavimą čia kalbėti neverta). Taip pat galima akimirksniu susukti ir linksmą filmuką, kaip duodate savo katinui šokoladinį sausainį, arba, jei gyvenate ne itin aukštai (pvz. ne kokiame 10 aukšte), kaip Jūsų kaimynas plauna automobilį lyjant lietui. Tačiau nuotrauką galėsite persiųsti draugui internetu, o ne spausdinti ir kabinti ant sienos kaip plakatą. O filmuką galėsite peržiūrėti vakare su draugais arba pasidalinti su nauju pažįstamu iš užjūrio. Tačiau bandant jį rodyti per projektorių didesnei kompanijai – nieko gero neišeis: kokybė nebus pakankama, vaizdas nepakankamai ryškus.
Taigi – viskam savos priemonės. Minėti profesionalūs fotoaparatai ir video kameros negali funkcionuoti kaip tinklo kameros. Iš kitos pusės – tokiais įrenginiais padarytas nuotraukas ar įamžintas akimirkas malonu prisiminti ir vėliau, nes aiškiai matosi norėtos užfiksuoti smulkmenos. Tačiau tokių įrenginių nenaudojame, kai norime su draugais pakvailioti ir įamžinti smiginio varžybas kambaryje, mėtant strėlytes į taikinį, padaryta iš neseniai iš daržo parsivežto moliūgo. Tikiuosi, kad šis paaiškinimas buvo pakankamai vaizdus.
Jūsų minėtos kameros išties patenka į kokybiškos produkcijos kainos ribas, tačiau tik kaip tinklo kameros. Nesitikėkite, kad su jomis padarytose nuotraukose išvysite save visu ryškumu; praėjus metams galite ir nesuprasti, ką fotografavote.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.