Nov 082006
 

Violeta klausė: Jau dveji metai, kaip mano dukra Italijoje gyvena su manimi. Aš esu ištekėjusi už Italijos piliečio,esu 40 savaitės nėštume,tai reiškia,ryt poryt gimdysiu.Dėl šio vaikelio problemų neturim,bet turiu problemą dėl savo 12m dukrytės. 2003m.jos tėvas mano prašymu parašė,kad galiu keliauti su dukra po visas pasaulio šalis iki 2008m., tai yra, 5 metams. Mes su buvusiu sutuoktiniu nebendraujam – jo mama nekviečia jo prie telefono,meluoja ir bijo,kad aš neprašyčiau pinigų dukters išlaikymui.Man jis moka reguliariai po 200Lt kas mėnesį.Italijoje dirbau prieš išeidama motinystės atostogų profesionalia medicinos sesele arba bendros praktikos slaugytoja,kaip vadinama Lietuvoje.Esu įsidarbinusi legaliai nuo 2005m. Pradėjau tvarkytis dokumentus čia, Italijoje, dėl šeimyninių pinigų išmokėjimo mano dukrai. Italijoje manęs klausia dokumento,kuriuo aš įrodyčiau,kad dukra gyvena su manim ir kad jos tėvas už dukrą negauna jokių pašalpų ar išmokų.Tokio dokumento aš neturiu.O neturiu dėl to,kad Palangos miesto apylinkės teismas mano ieškinį dėl vaiko gyvenamosios vietos nustatymo atmetė ir patarė kreiptis į Šiaulių m.apylinkės teismą,pagal atsakovo gyvenamą vietą.O aš su dukra gyvenamąją vietą esam deklaravusios Palangos mieste,kur gyvena mano mama.Bet aš teismui pristačiau dokumentus iš dukters mokyklos ir mano darbovietės, kad gyvenam Italijoje.Klausimas-ar įvyks teismo procesas ir dukters gyvenamą vietą nustatys su manim,jei atstovauti mane teisme įgaliojimą parašiau savo mamai?
Klausimas nr 2.Pavargau kariauti su buvusiu vyru ir jo mama jau prieš 3,5metų.Dukra nesirūpina.Man labai reiktų susitvarkyti tokį dalyką,kaip vaiko gyvenamosios vietos nustatymą,kad 2009m nebereiktų buvusio vyro prašyti,kad parašytų sutikimą vaiko kelionei.Aš tada kreipčiausi į vaikų teisių tarnybą ir su jų pagalba man toks dokumentas būtų išduotas.Nes vien sutikimo keliauti neužtenka,man reikia ,kad teismas nustatytų dukters gyvenamą vietą su manimi. Tada ir pinigėlius už dukrą gaučiau,jei ir reikėtų tų 200Lt atsisakyti, nes čia pašalpa už vaiką tikrai daugiau nei 60 eurų.
Klausimas nr 3.Savo materialine padėtimi nesiskundžiu,bet įdomumo dėlei norėčiau paklausti.Dukters tėvas nelegaliai, o gal jau ir legaliai dirba Ispanijoje jau 5m.Ar aš turiu teisę išsireikalauti alimentus dukters išlaikymui pagal Italijos pragyvenimo lygį ir pateikiant mano paskutinių 3 mėn atlyginimą?
Klausimas nr4.Ar atsakinga advokato padėjėja už klaidingos informacijos pateikimą,nors už ieškinio surašymą aą jai sumokėjau 250Lt? Ji kuo puikiausiai žinojo,kad Palangos miesto teisėjas mano ieškinį,taip kaip ji parašė,atmes, nes su teisėju kalbant jis tiesiogiai pasakė,kad padėjėja tai žinojo.Man ne pinigų gaila,bet laiko,kurį sugaišau veltui.


Teisės Guru atsako:

Jūsų atstovas turėtų būti advokatas arba advokato padėjėjas bei šeimos narys, jei jis turi teisinį išsilavinimą. Ieškinys turėtų būti pareikštas pagal atsakovo gyvenamąją vietą, arba paskutinę žinomą gyvenamąją vietą. Tokios paprastos civilinio kodekso normos nepaisymas verčia abejoti Jūsų pasirinkta advokato padėjėja. Į tokius veiksmus vertėtų atkreipti advokatų kontoros dėmesį bei pareikalauti tinkamai atlikti veiksmus pagal teisinio atstovavimo sutartį (jei tokią sudarėte).
Dėl išlaikymo dydžio priteisimo spręstų teismas, bet abejoju, ar jis priteistų jums „itališko pragyvenimo“ sumą, nes atsižvelgiama į atsakovo turtinę padėtį.
Taigi patarčiau kreiptis į advokatų kontorą ir pareikalauti, kad Jums reikalingi veiksmai būtų atlikti tinkamai, arba susirasti kitą, normalią kontorą.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.