Nov 062006
 

Valdas klausė: Ar yra kokių nors belaidžių klaviatūrų ir pelių, kurioms nereikėtų baterijų ir specialių kilimėlių? Per kiek laiko tos baterijos išsikrauna?

Guru atsako:

Rinkiniai būna arba su baterijomis, kurios užtikrina ryšį tarp klaviatūros/pelės ir kompiuterio, arba (čia galioja tik pelėms) komplektuojamos su kilimėliais, kurie laidu jungiami prie kompiuterio.
Sprendimas su baterijomis pastaruoju metu populiariausias toks: pelė aprūpinama dviem baterijomis (arba analogiškos talpos akumuliatoriumi), o klaviatūra – keturiomis. Dėl pelės specifikos jai skirtas baterijas praktiškai tenka keisti (pakrauti) kartą per porą mėnesių; tuo tarpu bevielės klaviatūros gali veikti ir daugiau nei metus laiko.
Praktiškai renkantis tokius įrenginius daugiausia būtų galima tikėtis iš didžiųjų gamintojų (pvz. Logitech, Microsoft), kurių produkcija pasižymi kokybe. Tačiau verta pagalvoti apie tokios investicijos prasmę – jei aktualu tik žiūrint filmą ir gulint ant lovos pagarsinti arba sustabdyti kadrą – gal reikėtų pasižiūrėti į geresnę garso sistemą su nuotolinio valdymo pulteliu … vis tiek būdami toli nuo ekrano teksto nerinksite (juk norisi matyti, ką rašote).

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.