Oct 192006
 

Vladas klausė: Per kiek laiko iš google ir kitų paieškos sistemų dingsta informacija, jei jos jau nėra konkrečiame puslapyje (taip pat ir iš saugyklų (google kopijos))?

Guru atsako:

Niekada.
Na, jei jau tiksliau, tai kartais gal ir pašalinama. Pvz. Google kartą per mėnesį atlieka visos duomenų bazės atnaujinimą; tuo pačiu metu kartais modifikuojami ir duomenų rūšiavimo algoritmai. Tad paprastai jei indeksavimo metu informacijos nėra, tai po duomenų bazės atsinaujinimo vartotojai nebeturėtų matyti šios informacijos, t.y. nebeliks „Google kopijos“ su tais įrašais. Tačiau ar tokie duomenys pašalinami iš archyvų – klausimas.
Be to, yra ne paieškos sistemos, o tiesiog tinklalapių archyvai (http://www.archive.org/ – valstybinis archyvų departamentas nesaugo tiek informacijos, kiek patalpinta šiose tarnybinėse stotyse).
Kitos paieškos sistemos elgiasi (gali elgtis) kitaip. Kai kurios visiškus duomenų bazės atnaujinimus atlieka kartą per savaitę ar kelias savaites.
Jei aktualu tiesiog informacijos nelaikymas ir kopijų neteikimas vartotojams – antraštinėje HTML dokumento žymoje reikėtų įterpti tokį tekstą:
<META NAME=’ROBOTS’ CONTENT=’NOARCHIVE’>
Jei būtent dėl Google, tekstas būtų toks:
<META NAME=’GOOGLEBOT’ CONTENT=’NOARCHIVE’>
Turėtų padėti.
Kitas variantas – ištrinti Google nuorodą į nebeveikiantį puslapį pačiam:
http://www.google.lt/intl/lt/remove.html.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.