Oct 132006
 

Sigita klausė: Noriu pirkti nešiojamą kompiuterį. Lyg ir išsirinkau HP Pavilion DV6000. Esu didelė kino fanė. Ar jis tiks? Ir kur geriau pirkti?

Guru atsako:

Žiūrint į Jūsų klausimą norisi savo ruožtu paklausti Jūsų – ar Jums išties reikia nešiojamojo kompiuterio?
Jei atsakysite „Taip“, tuomet ar nevertėtų Jums pagalvoti apie išties nešiojamą kompiuterį, t.y. tokį, kurio ekrano įstrižainė neviršytų 12,1 colio, svoris – 1,7 kilogramo ir jis veiktų bent 4 valandas neprijungtas prie elektros tinklo. Tai yra nešiojamas kompiuteris, kuriuo galima džiaugtis, jei dažniau tenka keliauti, o darbų gausa neleidžia ramiai snūstelti kelionės metu. Jei atsakysite „Ne“ – nejau Jūs nerastumėte dar truputį laisvos vietos namie staliniam kompiuteriui? Už tą pačią kainą galima įsigyti tikrai ne blogesnį kompiuterį, o taip pat ir nepalyginamai tinkamesnį filmų peržiūrai ekraną.
Vienok pastaruoju metu galima pastebėti keistą tendenciją – dauguma gamintojų kuria vis didesniais ekranais aprūpintus kompiuterius, kurie vadinami nešiojamaisiais. Faktiškai tokie kompiuteriai tegali pakeisti stalinį, bet atsižvelgiant į kainos ir savybių rinkinius pasidaro keista, kodėl kam nors galėtų kilti mintis rinktis nešiojamąjį kompiuterį.
Kalbant apie Jūsų nusižiūrėtą kompiuterį – jis nėra vienas iš tų, kuriuos būtų galima pavadinti pritaikytais filmams žiūrėti. Aišku, jis komplektuojamas su optinių diskų įrenginių, leidžiančiu nuskaityti bet kokį šiuo metu rinkoje esantį kompaktinį diską (tiek CD, tiek DVD). Stebina ir vaizdo plokštė (tokios veikiau būtų galima tikėtis ne prasčiausiame staliniame kompiuteryje). Tačiau kebli vieta – ekranas; patogiai filmo žiūrėti negalėsite, nes geriausiai vaizdą matysite tik tam tikru kampu; vaizdo kokybė – atskiras klausimas, vaizdo plokštė gera, tačiau ekrano raiška nėra ypatinga; taip pat ir vaizdo atnaujinimo sparta – net ir geriausiuose staliniams kompiuteriams skirtuose skystų kristalų ekranuose stebėti sparčiai besikeičiančius vaizdus kartais gali būti nemalonu, o šiame net ir to negalima tikėtis.
Toks įrenginys gali būti visai neblogas pasirinkimas (nors nevertėtų spjauti į Lietuvos įmonių siūlomą savais vardais pavadintą produkciją – ir vieni ir kiti detales užsakinėja ten pat), jei išties trūksta gyvenamosios erdvės ir nenorite stalinio kompiuterio, tačiau žiūrėti į šį įrenginį kaip į nešiojamąjį kompiuterį – bent truputį keista.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.