Sep 252006
 

daiva klausė: Važinėju 1993m Honda Civic automobiliu (1,5 variklio darbinis turis, kuras – benzinas). Miesto ribose viskas gerai, žemomis pavaromis gan greitai įsibėgėja. Tačiau užmiestyje visai nebetraukia. Jei tenka aplenkti priešais važiuojantį automobilį, prieš tai sulėtinus greitį pvz. iki 70-80 km/h, nebenori greitėti – minu „iki dugno“, ir kol ji paima greitį, jau ir mašinos iš priekio spėja pavojingai priartėti. Spaudžiant akceleratorių ir nedidėjant greičiui, apsukos taip pat nedidėja. Prieš tai turėjau dešimt metų vyresnį Civic’ą su 1.3 varikliuku ir jokių panašių problemų dėl „netraukimo“ nebuvo. Servisas pasiūlė pasikeisti visą sankabą, kas su darbu kainuotų apie 1000Lt. Ar negali būti, kad problema ne sankaboje ir ką siūlote daryti?

Guru atsako:

Sankabos ketimas dar nežinia ar padėtų, nebent ji labai jau stabdo arba buksuoja, ir tai buksavimo atveju reikia keisti tik sankabos diską ir diskatorių (tai kainuotų porą šimtų litų).
Sankabą reikia taisyti, jei:

  1. Apsukos kyla neadekvačiai greičiui (mašina užsigazuoja, apsukos pakyla, bet greitis nedidėja taip, kaip turėtų).
  2. Sunkiai jungiasi bėgiai.
  3. Važiuojant išmuša bėgį.
  4. Jaučiate nemalonų kvapą junginėdama bėgius (sankabos diskas dega :) ).
Problema gali būti ir dėl Jūsų automobilio širdelės, kadangi šituose varikliuose jau yra kompiuteris, kuris valdo visą įpurškimo darbą. Nuvarykite pirma pas variklių meistrą ir sakykite „netraukia“. Jei sutvarko, peržiūri variklį (nuo to blogiau nebus), ir mašina dar netrauks, tik tada žiūrėkite į pakabą.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.