Jul 262006
 

andrius klausė: Davė sutvarkyti operacinę sistemą, pabandžiau formatuoti ir perinstaliuot Windows,bet neišėjo. Pasiėmiau kietą diską ir įsidėjau į savo PC, viską sutvarkiau, normaliai eina, gerai, įdėjau į tą PC, iš kurio paėmiau – išmeta error (tokią mėlyną lentelę, ten prirašyta nesąmonių), vėl išėmiau, įdėjau į savo – normaliai, nesupratau, paėmiau savo hdd, įdėjau į tą nelemtą PC – kraunasi kraunasi ir restartuoja iš naujo – išvis susimaišiau ir nežinau, ką daryti…

Guru atsako:

Sunku pasakyti, kodėl nepavyko Windows perinstaliavimas, nes tam gali būti daugybė priežasčių.
Jei įsidėjote HDD į savo kompiuterį ir suinstaliavote Windowsus, tai diegimo metu operacinė sistema prisitaikė būtent prie to kompiuterio komponentų (MB, VGA, CPU ir t.t), todėl grąžinus HDD atgal į senąjį kompiuterį, Win neranda tų komponentų, dėl to ir meta mėlyną lentelę ar persikrauna. Toks operacinės sistemos instaliavimas viename kompiuteryje ir pernešimas į kitą suveiks tik tuo atveju, jei sutaps kompiuterių komponentai. Kai įdedate savo HDD į aną kompiuterį – situacija ta pati, t.y. OS bei jos tvarkyklės neatitinka realiai tame kompiuteryje esančių komponentų.
Diską formatuoti galima bet kuriame kompiuteryje, bet instaliuoti Win į HDD reikia tik tame kompiuteryje, kuriame jis ir bus naudojamas. Jei dėl kokių nors priežasčių to padaryti nepavyksta, tuomet reikia ieškoti gedimo arba tą darbą patikėti šios srities specialistams :)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 73 access attempts in the last 7 days.