Feb 012006
 

Donatas klausė: Žiemą turbūt ne vienam kyla problemų peršalus. Girdėjau, kad gydant peršalimus labai padeda medicininės taurės. Norėčiau sužinoti, kokias ligas ir kaip reikėtų jomis gydyti?

Medicinos Guru atsako:
Iš tiesų taurės – tai graži atgyvena.
Senais laikais jos gal ir duodavo pagerėjimą: nutraukdavo skysčius – sekretą, kraują – nuo plaučių link kūno paviršiaus, tad ligoniui palengvėdavo, nes kažkiek sumažėdavo uždegimas, palengvėdavo kvėpavimas, bet kad tiems skysčiams vėl reikia kažkur grįžti – gali vėl link plaučių ir kvėpavimo takų…
Tada nebuvo gerų šiuolaikinių vaistų – antibiotikų, priešuždegiminių, atsikosėjimą lengvinančių, bronchus plečiančių, diuretikų (liaudiškai – skysčius varančių) ir šiuolaikinių gydymo metodų. Tad geriau jau neužsiimti savigyda, juo labiau taurėmis. Geriau jau, ypač rimtai susirgus ar ligai užsitęsus savaitę ir ilgiau, kreiptis į gydytoją, kad būtų atlikti bent elementariausi tyrimai ir nustatyta tiksli diagnozė. Po kosuliu, dusuliu, bendru negalavimu ir pan. gali slėptis begalė įvairiausių ligų – ne tik paprastas bronchitas, laringitas, bet ir sunkus plaučių uždegimas, tuberkuliozė, širdies raumens uždegimas, infarktas, netgi vėžinės ligos (kartais „peršalimas“ išprovokuoja rimtą paciento sveikatos pablogėjimą, nes paūmėja lėtinės ligos – tiek jau iš anksčiau žinomos, tiek ir dar nediagnozuotos). Ir tokie metodai, kaip taurės, ne tik nepadės, bet dar ir pakenks.
Žodžiu, palikime tai, kas istorijos – istorijai.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5100 access attempts in the last 7 days.