Jan 302006
 

Egidijus klausė: Ar pakanka šiandien kompui 256 MB DDR RAM ? Ar verčiau įsigyti su 512 MB ?

Guru atsako:
Pradėti reikėtų nuo to, jog per daug operatyviosios atminties būti negali, o riba, žemiau kurios nevertėtų nusileisti, dabar vis dar turbūt būtų 128 Mb, o ne 256 Mb, tačiau kompiuterių su tokiu atminties kiekiu turbūt jau nepardavinėja kompiuterių salonuose, o ir renkantis pačiam, iš atskirų detalių, vargu ar apsimokėtų, nes kainų skirtumas tarp 128 ir 256 Mb RAM lustų būtų ganėtinai nedidelis, o sparta – juntama.
Dėl Jūsų klausimo: operatyviosios atminties kiekio pasirinkimą taip pat lemia planuojama kompiuterio paskirtis. Jei jis bus naudojamas daugiau biuro darbams (interneto naršymas, dokumentų rengimas), tai 256 Mb tikrai nepritrūks, tik gal geriau būtų pasirinkti Linux ar kitą atviro kodo sistemą su mažiau resursų eikvojančia grafine aplinka; o jei visgi diegsite Windows – reikėtų išjungti nereikalingus pagražinimus (My Computer -> Properties – Advanced — Settings (Performance skiltyje) — Adjust for best performance).
Toks kompiuteris dar turėtų patenkinti visus poreikius bent trejus metus, o po to vis tiek gali kilti noras padidinti kietojo disko talpą, įsigyti spartesnį procesorių ar dar ką ir įdiegti dar vieną atminties modulį, arba pakeisti kitu – talpesniu – tai nebus labai sudėtinga.
Tačiau tai tinka tik tuo atveju, jei Jūsų kompiuterio vartojimo poreikiai išties apsiriboja informacijos paieška internete ir biuro programų paketu. Jei Jūs norėsite kaupti daug nuotraukų, po to jas peržiūrinėti, o dar ir redaguoti – papildoma investicija ir 512 Mb operatyviosios atminties būtų puikus pasirinkimas.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2399 access attempts in the last 7 days.