Dec 152005
 

Edgaras klausė: Aš esu studentas ir man reikia parašyti referatą. Tam reikia naudoti, kiek žinau, MS Office Word programą. Taigi įsijungiu Word programą ir surašau į lapą visą tekstą, tada mėginu atitraukti paraštes, nes yra nurodymau darbų rašymuose, kad reikia atitraukti tekstą. Mėginu atitraukti – atrodo, viskas normaliai; mėginu atsispausdinti, bet lygiai niekaip neišeina, ypač apatinė paraštė – ten reikia atitraukti 20mm, bet man išeina 30mm. Beje, matmenys žymimi, pvz.: 1“ – kaip čia skaitos, nes tikrai čia ne centimetrai? Beje, aš naudoju anglišką versiją.

Guru atsako:
Nemanau, kad darbus privalote rašyti būtent šia programa – MS Word yra komercinė programa – ne kiekvienas studentas galės įsigyti 700-1500Lt kainuojantį programų paketą, o piratauti aukštosios mokyklos neturėtų skatinti :) Jei naudosite nemokamą teksto redagavimo programą, kad ir Open Office – darbo kokybė nuo to nenukenės.
1“ – tai vienas colis. Nesvarbu, kad naudojate anglišką versiją – vis tiek galima matuoti centimetrais. Spauskite Tools-> Options, ten suraskite skiltį General ir ties Measurement units pasirinkite Centimeters. Spauskite OK, ir nebematysite Jums nieko nesakančių kabučių.
Grįžkime prie paraščių. Puslapio nustatymai (paraštės ir t.t.) keičiami per File-> Page setup-> Margins. Top, Bottom, Left, Right – atitinkamai atstumai nuo viršaus, apačios, kairės, dešinės. Kai šitaip nustatysite dokumento paraštes, nebereikės atskirai reguliuoti kiekvieno puslapio paraščių.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 553 access attempts in the last 7 days.