Jul 132005
 

Mindaugas klausė: Esu abiturientas, mokytis reikia daug, jau pagrindinė abitūros sesija baigės ir prasidės pakartotinė. Tai va, mano klausimas: man kartais labai spaudžia dešinėje galvos pusėje ir atrodo, jog ne tik galvoje, bet ir žandikaulyje kažkas yra, ir gerklėje kaip koks guziukas būtų. Tad norėčiau paklausti: nuo ko galėtų būti tas galvos spaudimas (kartais labai aštrus)? Ir dar būtent dešinėje pusėje viršugalvyje. Seniau taip nebūdavo, tai prasidėjo gegužės pabaigoje. Klausimą, manau, aiškiai suformulavau, tad labai norėčiau sužinoti, kas man darosi ir ką reiktų daryti, kad nebūtų galvoje tokio spaudimo.

Medicinos Guru atsako:
Klausimas suformuluotas gan padrikai, tad nelabai suprantama, kas, kur ir ką spaudžia.
Šiaip panašu į įtampos galvos skausmus, kylančius paprastai nerviniu pagrindu. Rekomenduočiau griežtai laikytis higienos – dienos režimas, mitybos režimas (vitaminų ir vaisų/daržovių poreikis didesnis), pakankamai poilsio (galva geriausiai pailsi, kai dirba kūnas), pakankamai miego. Taip pat reikia atsisakyti žalingų įpročių (tik nereikia sapalioti, kad tai – „atsipalaidavimas“, tokios pasakos tik spuoguotiems nepilnaverčiams paaugliams).
Tiktų valerijonų tabletės ar tinktūra, širdies darbą geriantis mišinys ar panašūs (veikia lengvai raminančiai). Jeigu nepadės – reikėtų pasikonsultuoti su gydytoju.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.