Jun 032005
 

Vall klausė: Norėčiau sužinoti, kaip gydomos strijos. Ar yra nuo šių įsisenėjusių defektų kokių tepaliukų?Arba prašom parašykite, kur yra klinikos, kurios šią problemą padeda išspręsti.

Medicinos Guru atsako:
Strijų išnaikinti neįmanoma. Svarbu jas padaryti kuo mažiau pastebimas. Kuo anksčiau pradėsime jas gydyti, tuo lengviau ir greičiau taps mažiau pastebimos. Idealiausia gydyti, kai jos tik pasirodo ir būna raudonos ar rusvos. Tik atsiradusioms strijoms gydyti rekomenduojamas gydymas lazeriu, kuris būna gana efektyvus. Pastaruoju metu atsirado naujas ir daug žadantis gydymo būdas šviežioms strijoms – mezoterapija. Mezoterapija – tai vaistų injekcija į odą: leidžiamas vaistų mišinys, stabdantis elastinių odos skaidulų sutrūkinėjimą.
Senas, jau išblukusias strijas galima gydyti chirurginiu būdu, pavyzdžiui, pilvo odos strijoms atliekama odos plastika, tokiu būdu ištempiant pilvo odą ir strijas, kurios tampa mažiau pastebimos.
Rekomenduočiau pasikonsultuoti su dermatologu (odos gydytoju), kosmetologu ar plastikos chirurgu.
Viena iš gydymu užsiimančių klinikų – Odos ir lazerinės chirurgijos centras, http://www.lazerinechirurgija.lt/. Paieškoję rastumėte ir daugiau.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5108 access attempts in the last 7 days.