May 272005
 

kristina klausė: Pirksiu elektroakustinę gitarą. Tačiau ketinu groti ją prisijungsi prie garso kolonėlės gana retai. Šiaip gitara groju labai dažnai. Klausimas: ar nieko tokio, jei elektroakustine grosiu daug dažniau, nei paprasta akustine? Ar vis dėlto ją reikia dažniau prisijungti?

Guru atsako:
Nieko tokio :)
Paprastose elektrinėse gitarose įmontuoti ėmikliai (gitaristai juos vadina nuėmėjais, angliškai pickups) – magnetiniai sensoriai, kurie perduoda stygų vibracijas į stiprintuvą. Todėl nepajungta elektrinė gitara groja taip tyliai, kad jos beveik nesigirdi.
Jei gitara ne elektrinė, o elektroakustinė, tai elektra nepaveiks akustinio garso. Elektroakustinių gitarų ėmikliai bando pagauti tą akustinį, natūralų garsą, o elektrinėse – gryną, magnetinį. Elektroakustinės gitaros dažniausiai naudojamos tam, kad būtų lengviau akustinį garsą perteikti įgarsinimui ar įrašymui, kadangi gitaros viduje įmontuoti ėmikliai ir mikrofonai perduoda švaresnį garsą – prie paprastos akustinės gitaros pastatytas mikrofonas „gaudys“ ir aplinkos triukšmą. Tarkim, Claptonas ant scenos greičiausiai groja ne šiaip akustine, o elektroakustine gitara :)
Žodžiu, ar elektrą įjungsite, ar išjungsite – nei akustiniam garsui, nei pačiai gitarai tai tikrai nepakenks.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5116 access attempts in the last 7 days.