Mar 212005
 

Povilas klausė: Turiu ant veido keletą apgamų – jie labai maži, tiesiog rudos dėmelės ant veido. Norėčiau sužinoti, ar pavojinga juos pašalinti, kur tai galima padaryti, ar gali būti kokios nors komplikacijos? Ir kiek tai gali kainuoti?

Medicinos Guru atsako:

Pirmiausiai derėtų pasikonsultuoti su dermatologu. Patarčiau kreiptis į Lietuvos onkologijos centro konsultacinę polikliniką Vilniuje arba analogišką įstaigą Kaune. Ten įvertintų, ar nėra piktybiškumo požymių, be to, reikia įsitikinti, ar tai tikrai apgamai, tai yra melanocitų (ląstelės, turinčios pigmento melanino) sankaupos, o ne koks nors kitas darinys, pvz. fibroma ar kraujagyslių darinys, nes nuo to priklauso tolesnė taktika.
Šalinimo būdai yra įvairūs. Chirurginis, lazeris, termo- ar elektrokoguliacija (išdeginimas). Šiuo metu apgamai dažniausiai šalinami lazeriu, nes tai yra saugiausias ir mažiausiai skausmingas būdas. Tai atlieka daug klinikų ir centrų – tiek komercinių, tiek ir kai kuriose poliklinikose, taip pat dermatologijos centre Kairiūkščio g. Vilniuje. Tad ir įkainiai skirtingi.
Komplikacijų gali pasitaikyti – tai visų pirma lieka randelis arba bent jau odos pigmentacija (spalva) toje vietoje bus pakitusi. Gali būti infekcinių komplikacijų. O kitos – priklausomai nuo šalinimo būdo. Manau, geriausia būtų lazeris, nors tai ir brangiausia.
Tačiau jei tai tik dėmelės ant veido, kam jas šalinti?

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 474 access attempts in the last 7 days.