Mar 092005
 

anonimas klausė: Yra toks Burnos ertmės skalavimo skystis „Leda“. Aš norėčiau paklausti apie jo vartojimo žalą sveikatai, kai turinį susipili į skrandį. Ar „Leda“ yra kenksmingesnis, negu alkoholis parduotuvių skyriuose? Būtent kokiems organams? Gal turi kokių papildomų šalutinių poveikių? O gal sveikiau gerti nei visokius pigius brendžius ir degtines, juk su 19 žolelių ekstraktu?

Medicinos Guru atsako:

Taaaaip…. Sunkus klausimas
Atsitiktinis tokio skalavimo skyčio išgėrimas (nedidelio kiekio) neturėtų pakenkti – tai numatyta gaminant tokios paskirties skysčius. Tačiau tai tikrai ne gėrimui skirtas produktas, o be tikslios sudėties sunku pasakyti apie ilgalaikio vartojimo kenksmingumą. O kad kenksmingumas bus, neabejotina – alkoholio surogatai, kaip ir pats alkoholis, turi toksinį poveikį, manau, tai niekam ne paslaptis. O žolelės toksiškumo tikrai nesumažina. Taigi atsakymas toks – bet kokį alkoholį, o ypač dideliais kiekiais, gerti nėra sveika (kas sveikiau – išsidurti kairę ar dešinę akį?:)
Klausimas būtų toks – kam iš viso gerti pigius brendžius, degtines ar jų surogatus – jeigu taip būtinai norite stipraus alkoholio, rekomenduočiau medicininį spiritą – neturi jokių priedų, išskyrus vandenį – bent jau nereiks sukti galvos dėl kitų ingredientų :) Tiesa, įsigyti reikia pagal receptą :)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3780 access attempts in the last 7 days.