Jan 172005
 

karolina klausė: Kas yra mirc skriptai? Ką su jais daryti? Ar jie yra mokami? Kuo jie geresni, negu pats mircas?

Guru atsako:

Kas yra skriptai ?
Skriptai – tai mIRC (ar kitų programų) priedai, turintys papildomų funkcijų, pvz.: ajoin, automatinis identifikavimas, flooderių/reklamerių/virusų ir pan. apsaugos… Skiriasi ir grafinis mIRC vaizdas.
Ką su jais daryti?
Atsisiųsti, susiinstaliuoti, įsirašyti savo niką ir slaptažodį, prisijungti prie kokio nors serverio, įeiti į kanalą ir plepėti iki pamėlynavimo:)
Ar jie yra mokami?
Dažniausiai nemokami, bet gali būti ir kitaip.
Kuo jie geresni, negu pats mircas?
Mano giliu įsitikinimu, jie nereikalingi – visos funkcijos yra pačiame mIRC ar bet kurioje analogiškoje pokalbių programėlėje (nežinojote, kad mIRC – tiek viena iš daugelio IRC (internetinių realaus laiko pokalbių) programų?), o programos išvaizdą (spalvas, šriftus ir t.t.) galite keisti patys – tuomet nereikės naujo skripto, kai nusibos esama išvaizda. Skriptus naudoja tingintys: a) suvedinėti tam tikras komandas rankomis; b) domėtis, kaip kas veikia.
Naudojantys skriptus džiaugiasi, kad vartotojo darbas supaprastintas ir palengvintas, o grafinis vaizdas yra pakeistas, pridėta visokių funkcijų, kurias įdomu ištyrinėti, paskui įdomu naudotis:) Vėliau tai nusibosta ir tada siunčiasi naują skriptą.
Daug skriptų ir šiaip naudingos informacijos galima rasti adresu: http://www.mirc.serveriai.lt/.
P.S. Linkime kuo mažiau „mirkti“ ir kuo dažniau bendrauti su gyvaisiais ;)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.