Jan 142005
 

Julius klausė: Kas yra dantų griežimas? dėl ko jis atsiranda? ar tai išgydoma?

Medicinos Guru atsako:

Amžius nenurodytas, tai pateikiu du lietuviškame Internete rastus atsakymus:

Apie dantų griežimą – pediatras:
Dantų griežimo garsą sukelia besitrindami apatiniai ir viršutiniai dantys. Griežimas dantimis gali atsirasti dėl neigiamų psichologinių veiksnių, didelės emocinės įtampos. Kaip ir čiulpdamas nykštį, tampydamas plaukus, taip ir grieždamas dantimis, vaikutis sumažina įtampą. Miegant šis veiksmas nekontroliuojamas, todėl sustiprėja.
Norint padėti vaikui, reikia išsiaiškinti, kas jį neramina, ar netrūksta mamos dėmesio. Gal mažylis pradėjo lankyti darželį, gal atsirado jaunesnis broliukas ar sesutė?.. Pasistenkite parodyti vaikui daugiau dėmesio ir meilės, žaiskite kartu, daugiau būkite gryname ore, kad berniukas galėtų emociškai išsikrauti ir atsipalaiduoti.
Dar dantų griežimą gali sukelti stomatologinės problemos. Tai netaisyklingas dantukų sukandimas, pernelyg aukštos dantų plombos, jei jau teko taisyti dantukus. Šias priežastis gali pašalinti stomatologas.

Ir stomatologas:
Griežimas dantimis yra daugelio pacientų problema. Maždaug kas ketvirtas tai daro, o kas dešimtas tai žino. Tačiau yra eilė požymių, kurie padeda tai nustatyti – nudilę kramtomieji dantų paviršiai, pleištiniai defektai ir t.t.
Reikia kreiptis į bendrosios praktikos stomatologą, kuris iš specialios plastmasės pagamins kapą nakčiai, tvirtinamą ant apatinių dantų. Tokiu būdu bus apsaugoti Jūsų dantys ir atsipalaiduos kramtomieji raumenys. Kaina – apie 100 Lt.
Pagarbiai, gydytoja stomatologė Birutė Mackevičienė (tel.: 8 5 2612 515)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2393 access attempts in the last 7 days.