Dec 062004
 

Eugenijus klausė: Noriu paklaust dėl PHP-kas tai per ‘daiktas’? Kiek žinau,jis susijęs su web puslapių kūrimu. Norėjau paklaust, su kokia programa galima kurt saitus tokiu formatu? Šiuo metu kuriu html formatu su FrontPage XP-ar labai skiriasi html ir PHP ? Ir su kuria geriau ir lengviau kurti saitus?

Guru atsako:

HTML ir PHP yra du skirtingi dalykai. HTML yra išvaizdos formavimo kalba (vartotojo pusės), o PHP – tai „server side“ (serverio pusės) programavimo kalba.
PHP skirtas duomenų apdorojimui, darbui su duomenų bazėmis, įvairiems algoritmams ir t.t., o HTML – tik būdas atvaizduoti rezultatams. Ką Jūs matote tinklapyje su PHP galūne – tai rezultatas, kurį padaro PHP su HTML pagalba.
PHP skirtas ne tik WEB puslapiams – gali būti naudojamas ir Weblikacijoms kurti ir paprastoms aplikacijoms (PHP-GTK projektas). PHP failams kurti nėra vizualaus redaktoriaus, kaip FrontPage ar kažkas panašaus, yra tik tekstiniai redaktoriai, kaip EditPlius, UltraEdit, HomeSite, Nusphere PHPed, Zend Studio (pastarieji du – geriausi).
O su kuo kurti tinklapius priklauso nuo to, kas kiek laiko ketinate atnaujinti savo svetainę bei nuo sugebėjimų realizuoti greitus algoritmus. Paprastai svetainei užtenka paprasto HTML, sudėtingesnei galima naudoti PHP. Tačiau egzistuoja ir kitos panašios kalbos, kaip PERL, CGI, CFM (cold fussion), ASP (active server pages), JSP ir t.t.
Daugiau informacijos apie PHP galima rasti čia:
http://www.php.lt/
http://www.php.net/
http://www.devshed.com/
http://www.hotscripts.com/
http://php.resourceindex.com/
ir IRC Aitvaro tinklo kanale #phphelp.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.