Oct 192004
 

milda klausė: Nuo vaikystės kamuoja smarkūs ir dažni galvos skausmai. Kai jau galutinai atsibodo saujomis valgyti nuskausminančiuosius – pravėriau neurologo kabineto duris. Tiesą pasakius, pasirodė, kad daktarui tą galvą dar labiau nei man skauda – labai jau nekalbus ir piktas pasirodė. Padaręs kelis tyrimus, piktai bambėdamas, kad „turbūt migrena“ išrašė porą receptų. Tepasakė, kad vieni vaistai profilaktiškai, o kiti labai brangūs, gert kai skauda ir neaišku, ar padės. Iš jo veido išraiškos supratau, kad daugiau klausinėti neverta. Vakar nukulniavau į vaistinę ir paprašiau tų vaistų, kur „profilaktiškai“. Sumokėjau pinigėlius tikėdama, jog čia kažkokie vitaminai ar panašiai.. o po to visgi paklausiau konkrečiau. Atsakymas privertė mane plačiai išsižioti – „čia antidepresantai“. Paklausus, ką jie gali turėti bendro su galvos skausmu,moteriškė leptelėjo: „kai kam padeda“. Paklausus apie pašalinį poveikį, ramiai išvardino: „priklausomybė-apatija-irzlumas…“. Visai nusiminusi pasiėmiau aš tuos vaistus ir dabar nebežinau, ką daryti. Šiaip nesinori gerti antidepresantų vien tam, kad „gal padės“.Ir visi tie pašaliniai poveikiai kraupokai skamba. Gyvenu super užimtą gyvenimą ir bet kokie nukrypimai gali sukelti didelių problemų. Beje, vaistukai vadinasi „Amitriptylini“. Būčiau beprotiškai dėkinga už kokį nors komentarą.

Medicinos Guru atsako:

Nors ir ilgas laiškas, sunku ką nors konkrečiau spręsti apie tų skausmų pobūdį (kas sukelia, kiek trunka, visa galva/pusė, ar kartu pykina ir t.t. – išsiaiškinti diagnozei reikia daug. Čia tik žinoma, kad nuo vaikystės kamuoja smarkūs ir dažni galvos skausmai, priežasčių gali būti labai daug), todėl siūlyčiau paieškoti kito, ne tokio pikto neurologo, galbūt privačiai dirbančio.
Amitriptilinas yra gana efektyvus antidepresantas, turintis pašalinių poveikių (šiaip tai beveik visi vaistai jų turi), rekomenduojamas ir migrenos profilaktikai – taip būtų galima paaiškinti gydytojo pasirinkimą. Yra efektyvių vaistų (tiesa, nepigių) ir migrenos priepuoliui nutraukti, tačiau pirmiausia reikėtų tikros diagnozės, tada būtų ir atitinkamas gydymas. Todėl sėkmės ieškant neurologo ir peržvelkite informaciją http://www.migrena.lt/.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 335 access attempts in the last 7 days.