Sep 212004
 

Vilma klausė: Jau kelis metus (5-6) vartoju kontraceptines tabletes ‘Cilest’, nes buvo diagnozuota antrinė amenorėja. Esu girdėjusi, kad baigus vartoti kontraceptines prieš pastojimą, reikia palaukti, kol atsiras mėnesinės savaime. Prieš porą metų bandžiau nutraukti jų vartojimą, bet mėnesinės nepasirodė. Ar neglai būti, kad dėl sios priežasties negalėsiu pastoti? Ar esu vaisinga? Nes amenorėjos priežastis nustatyta dėl kiaušidžių ‘tingėjimo’…

Medicinos Guru atsako:
(šį klausimą persiuntėme http://www.kontracepcija.lt/ konsultuojančiam KMU akušerijos ir ginekologijos klinikos gydytojui Heraldui Stankevičiui. Štai jo atsakymas)

Trumpalaikis ir ilgalaikis kontraceptinių tablečių vartojimas neturi neigiamos įtakos vaisingumui. Klinikiniai tyrimai rodo, kad moterys, turinčios nereguliarias menstruacijas ir vartojančios kombinuotas kontraceptines tabletes, jas nutraukus lengviau ir greičiau pastojo, nei tos moterys, kurios tablečių nevartojo. Reikia žinoti, kad pirmą mėnesį, nutraukus KKT ir bandant pastoti yra kiek didesnė daugiavaisio nėštumo tikimybė. Nutraukus kombinuotų kontraceptinių tablečių vartojimą ir moteriai iškart pastojus, nenustatyta jokio žalingo poveikio būsimam nėštumui, t.y., nepadidėja persileidimo ar apsigimimų rizika. Be to, nėra jokių duomenų apie apsigimimus skatinantį poveikį, jei kontraceptikai vartojami ankstyvo nėštumo metu.
Jei norite pastoti, būtina nutraukti kontraceptinių tablečių vartojimą ir neatsistačius normaliam menstruaciniam ciklui, nepastojant, kreiptis į reprodukcinės ginekologijos specialistą, kuris jus tinkamai ištyręs nustatys anovuliacijos priežastį ir rekomenduos tinkamą gydymą.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.