Aug 052004
 

Kestas klausė: Turiu problemą. Per dieną gaunu kelis laiškus su siūlymais apsilankyti kokiuose nors puslapiuose ir nusipirkti naujų vaistų, pigios programinės įrangos, pasididinti penį ir pan. Kompiuteriu naudojuosi vienas. Porno ir warez puslapiuose nesilankau. Šiaip įtartinuose irgi stengiuosi nesilankyti. Kiekvienas laiškas vis su skirtingu pavadinimu ir siuntėju.. todėl, ko gero, beprasmiška dėti pašto filtrus.. ar yra dar kokios priemonės? ar tai virusas? ar tiesiog spamas?

Guru atsako:

Jei kada nors registruojantis Jūsų paprašė elektroninio pašto adreso – tai pirmoji galimybė. Registruojantis vesti savo pagrindinio e-pašto adresą puslapiuose, dėl kurių Jūs nesate 100% tikri – jokiu būdu nerekomenduotina, tam geriausia turėti atskirą pašto dėžutę, skirta vien tokioms ‘šiukšlėms’.
Antroji galimybė – kai kurios spam’ą siuntinėjančios programos tiesiog generuoja galimus pašto adresus ir jais siuntinėja spam’ą. Šiuo atveju sprendimą rasti sunku, kadangi tokios programos pastoviai kaitalioja ir ‘Subject’ ir ‘From’ laukelius, filtrai nepadeda.
Trečioji galimybė – antroje galimybėje paminėtuose laiškuose dažniausiai būna eilutė, kurioje sakoma kažkas panašaus į: „Jūs užsiregistravote gauti mūsų reklaminius pranešimus ir t.t… Jei nenorite, eikite šiuo adresu, ir patvirtinkite, kad nebenorite gauti mūsų reklaminio turinio pranešimų.“ NIEKADA netikėkite tokiais laiškais. Nuėję į tą puslapį, Jūs tik patvirtinate, kad toks pašto adresas, kurį sugeneravo spam siuntimo programa, tikrai egzistuoja, ta proga pradėsite gauti daug daugiau reklaminiu laiškų.
Jei reklaminių laiškų gaunate gerokai per daug – arba apsišarvuokite kantrybe, arba keiskite pašto dėžutę. Jei manote, kad spam’as atėjo iš JAV, galite pasinaudoti ‘Delfi’ straipsnyje
http://www.delfi.lt/news/economy/ITbussines/article.php?id=3722138
paskelbtu adresu ir raportuoti apie nepageidaujamus laiškus atitinkamoms JAV tarnyboms.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 4482 access attempts in the last 7 days.