Jul 122004
 

Egidijus klausė: Norėčiau patobulinti kompiuterį nekeičiant motinines Chaintech 7VJD2 plokštės, dabar stovi AMD Athlon-PECM, 900 MHz procesorius ir NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 32 Mb vaizdo plokštė bei 512 ramo ir 40Gb kietasis diskas. Pagal motininės aprašymą galiu pastatyti AMD Athlon-PECM 1.2 Ghz dažnio procesorių ir norėčiau sužinoti,kur galima gauti šį procesorių(nes jo niekur nerandu) ir į kokią vaizdo plokštę galėčiau pakeisti senąją,kad procesorius ir vaizdo plokštė bei visas kompiuteris dirbtų optimaliau. Naudoju XPpro sistemą.

Guru atsako:

Pradžiai apie procesorių. AMD Athlon-PECM, arba AMD Athlon[PECM] – Thunderbird yra tarsi dar vienas pavadinimas. Tiesa, keistoka, kad jis naudojamas vartotojo instrukcijoje vietoj paprastesnio AMD Athlon. O apie Chaintech 7VJD2 – ji turėtų gerai veikti su AMD Athlon ar Duron procesoriais, kurių taktinis dažnis ne didesnis, nei 1,4 GHz. Taigi, dabar procesorių veikiausiai rasite nesunkiai. Parametrai, į kuriuos turite atkreipti dėmesį: branduolys Thunderbird, magistralės (FSB) dažnis iki 266 MHz (plokštės sisteminė magistralė veikia 200 arba 266 MHz), branduolio taktinis dažnis iki 1,4 GHz (beje – jei Jūsų vartotojo instrukcijoje visgi parašyta 1,2 GHz – pasitikrinkite, ar tai tikrai tas modelis).
Dėl patarimų susijusių su vaizdo plokšte: jei plokštė kainuoja ne daugiau, nei 200 Lt – ji nebus labai galinga lyginant su likusiomis dalimis (sprendžiant iš klausimo – Jūs veikiausiai žinote, jog neverta pirkti pernelyg galingos kažkurios vienos dalies). Pvz. iš ATI plokščių – Radeon 9200 kuri nors modifikacija būtų gerai, o iš nVidia – koks paprastesnis FX5200 variantas.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5100 access attempts in the last 7 days.