Jun 242004
 

Paskalis klausė: Kur aš galėčiau rasti internete didelės talpos nemokamą fotoalbumo serverį, kažką panašaus į COPPERMINE ?

Guru atsako:

Nemokamas sūris tik spąstuose… :-)
Šiaip yra nemažai puslapių, siūlančių nuotraukų albumų kūrimo paslaugas. Kai kurios nemokamai, kai kurios iš dalies mokamai arba nemokamai tam tikram laikotarpiui. Tačiau net jei ir absoliučiai nieko nereikia mokėti, vis tiek reikia suprasti, jog puslapyje bus šią paslaugą teikiančios firmos reklama, gal ir kitokios reklamos, bus ir kokie nors gal nelabai malonūs apribojimai (tarkim, ribotas duomenų srautas, kurį galima persiųsti per nustatytą laikotarpį, ribota talpykla ir pan.).
Kad ir kaip bebūtų – rinktis Jums, mes galime tik pasiūlyti keletą puslapių, apie kuriuos teko girdėti bent kiek geresnių atsiliepimų ir kurie teikia nemokamas paslaugas:

  • http://www.fotki.com/ – šiuo metu nemažai žmonių, norinčių greitai ir paprastai pasidalinti nuotraukomis, pasinaudoja šiuo albumu. Juo naudotis paprasta, jis nemokamas ir nepaisant kai kurių trūkumų – patenkina paprastus poreikius.
  • http://www.pixvillage.com/ – tai tiesioginio dalinimosi programa. Jūs parsisiunčiate programą, pasirenkate nuotraukas, sudarote katalogus (albumus) ir pasirenkate žmones, su kuriais norite dalintis. Tai nėra toks talpinimas internete, kaip kitų čia pateikiamų albumų atveju, tačiau jei paprasčiausiai norte perduoti nuotraukas keletui žmonių, šis būdas gali Jums patikti.
  • http://www.imagestation.com/ – nemokamas dalinimasis nuotraukomis, be to, teikiamos ir mokamos paslaugos, tokios kaip nuotraukų spausdinimas (tiek įprastinių, tiek ir ant kalendorių, puodelių ir dar daug ko). Paslaugos teikėjai sako, jog naudojantis jų paslauga nemokamai galima dalintis neribojamu kiekiu nuotraukų.
  • http://photobucket.com/ – patogus albumas, leidžiantis naudoti tiesiogines nuorodas į nuotraukas (t.y. galima naudoti nuotraukos nuorodą kitame puslapyje atvaizuojant paveiksliuką, tai ne visai įprasta paslauga – kitos paslaugų tiekėjos paprastai tą draudžia ir įdėjus paveiksliuko nuotrauką kitoje tarnybinėje stotyje jos nesimato). Kompanija teikia 100 Mb vietos nuotraukoms ir 2,5 Gb srauto per mėnesį.
  • http://www.web-a-photo.com/ – panašus į Sony ImageStation portalas, taip pat teikiantis nuotraukų albumų kūrimo paslaugas nemokamai bei mokamų paslaugų. Nuotraukas talpinti galima naudojantis ir mobiliuoju telefonu (jei tik turite telefoną su kamera ir galimybę naudotis duomenų perdavimu – tai gali būti puikus variantas norint akimirksniu visiems parodyti tai, ką regite pats).
  • http://atlantic.photoisland.com/index.html – fotografijų albumų talpinimui skirtas tinklalapis. Jame yra ir elektroninė parduotuvė bei elektroninių atvirukų pasirinkimas. Tiesiog sistema atrodo patogi.
Ir dar daug daug http://www.google.lt/ pateikiamų variantų… Jei netenkina šie – gali pavykti rasti ir kitų, ir geresnių, tačiau – žr. pirmą atsakymo mintį…

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 69 access attempts in the last 7 days.