Jun 042004
 

Violeta klausė: Man tik 40m, o kaulų retėjimo procecas toli pažengė.Tai susiję su mano ankstesne liga ir spinduliniu gydymu.Girdėjau,kad sumalus kiaušinio lukštus ir vartojant kasdien gaunamas reikiamas kiekis kalcio.Būčiau labai dėkinga,jei patartumėt,ką daryti.

Medicinos Guru atsako:

Šiaip, kaulų tankį reikia atstatyti tam skirtais vaistais [endokrinologo reikalas]. O kai dėl maisto… patikimiausias kalcio ir fosfatų [kaulų 'statybinės medžiagos'] šaltinis – pieno produktai: varškė, pienas (ypač daug kalcio yra fermentiniame sūryje). Juose kalcio mažiau, nei kiaušinių lukštuose ar kreidoje, bet santykis, kuris lemia įsisavinimą, pieno produktuose yra teisingiausias.
Be to, kad kalcį organizmas įsisavintų ir panaudotų tinkamai, turi būti ir pakankamas kiekis vitamino D3. Šio vitamino apstu žuvų taukuose. Žinoma, kalcio ir vitamino D3 bendrų preparatų yra pilna vaistinėse ir vaistininkas tikrai Jums padėtų išsirinkti.
Taip pat derėtų nepamiršti, kad kaulų tankio atstatymas – sudėtingas procesas, labai priklausantis nuo priežasties, lėmusios retėjimą. Beje, tai bus ilgokas procesas, reiktų nusiteikti eiti link tikslo po truputį, bet patikimai.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3793 access attempts in the last 7 days.