May 262004
 

Julius klausė: Kokį TV-FM tiunerį patartumėt pirkti? Norėčiau, kad juo įrašoma TV programa būtu glaudinama realiu laiku (kad 1 minutė įrašomo vaizdo neužimtų 1GB), vaizdo ir garso kokybė būtų neprasta ir visa tai veiktų AMD Duron 850 MHz, 128 RAM, GeForce2 32 MB kompiuteryje su Windows XP.

Guru atsako:

‘Norėčiau tokio variklio, kad mano Zaporožietis važiuotų taip, kaip Mersedesas, nekeltų triukšmo ir visai nerytų benzino…’
Glaudinimo greitis ir kokybė labiau priklauso ne nuo TV plokštės, o nuo kompiuterio konfigūracijos (išskyrus profesionalias TV plokštes). Su tokia konfigūracija TV žiūrėti galima pakenčiamai, bet realiu laiku glaudinti pavyks tik gana prasta kokybe (arba užims labai daug vietos).
Išeitys kelios – pirmiausia įsigyti galingesnį kompiuterį (bent 2 GHz procesorius) arba aparatinę MPEG glaudinimo plokštę – abu variantai nepigūs, antrasis kiek pigesnis.
Trečias variantas – įsigyti talpų kietąjį diską (diskus) ir glaudinti ne realiu laiku – vidutiniškai brangus ir reikalujantis daug laiko būdas.
Apie TV tiunerius labai gera svetainė (ypač forumai) http://www.tv-cards.com/
Tikrai neblogas tiuneris – Leadtek TV2000 XP Expert (apie 250 Lt).

Sėkmės mėgaujantis TV

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 4948 access attempts in the last 7 days.