May 252004
 

solo klausė: Parduodu automobilį,kurio privalomas draudimas galioja dar 11 mėnesių.Drausta be jokių nuolaidų.Kodėl pardavus automobilį naujas savininkas negali naudotis tuo pačiu draudimu,o turi draustis naujai?

Teisės Guru atsako:

Yra ne visai taip. Pagal Lietuvos Respublikos Transporto prieminių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo įstatymo 8 straipsnį:
Jei pasikeitė apdraustos transporto priemonės savininkas, draudėjas privalo perduoti naujajam transporto priemonės savininkui dokumentus, patvirtinančius sudarytą draudimo sutartį. Tokiu atveju naujajam transporto priemonės savininkui atitenka draudėjo teisės bei pareigos pagal sudarytą draudimo sutartį ir naujasis transporto priemonės savininkas nedelsdamas, ne vėliau kaip per 15 dienų nuo nuosavybės teisės į transporto priemonę perėjimo dienos, privalo raštu pranešti draudikui apie nuosavybės teisės į transporto priemonę perėjimą, taip pat savo duomenis.
Kitaip tariant, draudimo sutartis nenutrūksta, ją tereikia perrrašyti.
Jeigu naujasis transporto priemonės savininkas nutraukia draudimo sutartį, jam grąžinama sumokėta draudimo įmoka už likusį draudimo sutarties galiojimo laikotarpį.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 335 access attempts in the last 7 days.