May 222004
 

marius klausė: Norėčiau paklausti iš medicinos srities. Aš esu paauglys ir mane labai slegia viena problema. Mano speneliai jau 3 metus yra išsipūtę maždaug 1cm. Kai šalta, jie susitraukia. Bet vasaros (ypač) metu nėra šalta. Norėčiau, kad šiuo klausimu surastumėte daugiau informacijos ir padėtumėte man atsikratyti šio nemalonaus komplekso. Būčiau dėkingas,jei nurodytumėte, kokius vaistus naudoti ar kitas priemones, kad kuo greičiau šito reiškinio nebeliktų.

Medicinos Guru atsako:

Jei jau trejus metus – kažkas ne visai tvarkoje. Informacija iš Interneto šioje situacijoje – ne panacėja. Derėtų pasikonsultuoti su gydytoju-endokrinologu.
Gal čia reikėtų psichoterapeuto pagalbos to komplekso atsikratymui, nes pagal aprašymą fiziškai viskas lyg ir normalu (nerašoma apie paraudimą, skausmą, kitus uždegimo ar infekcijos požymius, o brendimo metu vyrų krūtys (speneliai) irgi šiek tiek auga – tai normalu).
Vaistų jokių nerekomenduočiau, paaugliui galbūt vertėtų nueiti pas vaikų endokrinologą (nemačius nieko tiksliai negalima pasakyti).

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 69 access attempts in the last 7 days.