May 212004
 

Kestas klausė: Turiu tokią problemėlę. Mano kompiuteryje įdiegta MS Windows 98 SE operacinė sistema. Bandžiau įsidiegti kitą operacinę sistemą – Linux. Kadangi visas ‘kietasis’ diskas turėjo FAT32 sistemą, tai Partition Magic 8 programos pagalba bandžiau padalinti diską ir vienoje iš padalintų kietojo disko dalių (ne toje, kur įdiegta Windows98 SE operacinė sistema) suformatavau į Linux operacinei sistemai tinkamą failų sistemą (jei neklystu, tai ext2 failu sist.) Deja, Partition Magic 8 pervedė visas particijas i Non-DOS failų sistemą, ir po to Windows operacinė sistema taip ir neužsikrovė. Klausimas: ar įmanoma ir kaip vėl atstatyti esamą failų sistemą į FAT32 ir kas svarbiausia – neprarandant duomenų!

Guru atsako:

Jei į kitą skirsnį jau įsidiegėte Linux operacinę sistemą, galite bandyti atkurti FAT32 particijoje esančius duomenis (Linux OS tą skirsnį turėtų rodyti kaip ‘Hidden Win95/OS2 FAT32′) iš Linux.
Pradžiai patikrinkite, ar tas skirsnis vis dar yra: konsolėje įrašykite df ir spauskite Enter, tuomet turėtumėte išvysti kažką tokio:
/dev/hda2 7807 2480 4924 62% /boot
/dev/hda1 50723 13154 34950 38% /var
Skaičiai ir pavadinimai gali skirtis. Jei bus rastas Jūsų Windows skirsnis (tarkim, tai hda2), tuomet, būdami prisijungę root teisėmis konsolėje elkitės taip:
mkdir /mnt/windows
mount -t fat32 (or vfat) /dev/hda2 /mnt/windows
Tokiu metodu turėtumėte prisijungti prie Windows skirsnio ir jei jis nebus sugadintas, Jums turėtų pavykti nukopijuoti duomenis; aš po to rekomenduočiau perrašyti Windows.
Gal yra ir kitų sprendimo būdų; tuo labiau, jei Jūs dar neturite įsirašęs Linux. Jei labai baiminatės dėl savo duomenų saugumo, būtų galima kreiptis į firmas, atkuriančias duomenis, bet tai gali brangiai kainuoti.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2395 access attempts in the last 7 days.