Apr 232004
 

Milana klausė: Turiu vieną problemą – ji mane labai kankina.Aš labai stipriai prakituoju. Jau išbandžiau daugelį priemonių nuo prakaito…bet man nepadeda..na nebent tik panaikina kvapą..o prakaitas tiesiog upelais bėga,tiesiogine to žodžio prasme.Kartais net jaučiu, kai lašiukai nubėga per kūną..Pastebejau,kad kai būnu namuose, prakaituoju mažiau arba visai neprakaituoju, bet mokykloje man viskas pagreitėja. Esu girdėjusi,kad taip gali būti ir nuo įtampos. Tikrai mokykloj aš visada labai įsitempusi. Ar tai gali būti tiesa? Visada pareinu šlapia, ir kvapas nemalonus..Ką daryt? Pas gydytoją kreiptis nenorėčiau,nes nemanau,kad būtina, be to, man ji vis tiek nieko nepadės…

Medicinos Guru atsako:

Prakaitavimas gali būti susijęs su endokrininėmis ligomis (pavyzdžiui, padidėjusia skydliaukės funkcija), centrinės nervų sistemos susirgimais, taip pat ir psichogeninis-dėl streso. Gydoma pagrindinė liga, taip pat rekomenduojama 20-25 procentų aliuminio chlorido, 5 proc. metenamino arba gliutaraldehido ar formaldehido kompresai nakčiai ant prakaituojančių kūno vietų (gali dirginti odą).
Kadangi situacija akivaizdžiai susijusi su psichologine įtampa, derėtų pasikonsultuoti su psichologu ar psichoterapeutu. Išankstinė nuostata ‘man tai nepadės’ ir yra problema.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 4486 access attempts in the last 7 days.