Mar 182004
 

Gintaras klausė: Atsiunčia man paštu failą ir kai noriu atidaryti praneša, kad tai asp failas ir siunčia jo ieškot į internetą. Kas tai? Kaip jį atidaryti?

Guru atsako:

ASP failai kitaip – Active Server Pages. Tai Microsoft sukurtas produktas kaip atsvara PHP (Personal Home Pages). Juos, kitaip nei HTML failus, galima peržiūrinėti tik tuomet, kai jie atidaromi serveryje (tai yra, norėdami juos peržiūrėti savo kompiuteryje, turėtumėte įjungti Microsoft Internet Information Service paslaugą ir ASP failą įkelti į šios paslaugos katalogą, o tuomet jį atidaryti su Interneto naršykle jungiantis prie savo kompiuterio).
Tokios problemos kyla dėl to, kad šie failai vadinami Serverio-Pusės-Programavimo (Server-Side-Scripts) ir atidarant interneto naršykle serveris juos paverčia į naršyklei suprantamą HTML kodą, pakeisdamas reikiamas vietas (tai yra – vis tik dalis failo yra aprašyta HTML kalba, kurioje įterpti ASP scenarijai [scriptai - smulkios programėlės], pagal kuriuos puslapis keičiasi priklausomai nuo aplinkybių).
Deja, bet paprastų būdų peržiūrėti tokį failą savo kompiuteryje nėra (galite pabandyti http://www.1asphost.com/ svetainę – joje užsiregistruoti ir įkelti savo failą, po to reikėtų jį atidaryti su Interneto naršykle, tuomet jis turėtų būti atvaizduotas be problemų).

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.