Feb 122004
 

Aiste klausė: Kažin, kas galėtų padėti ir patarti dėl atkuriamųjų indėlių. Berods būsiu pavėlavusi ir nepasiėmusi dokumentų dėl indėlio atkūrimo. Ar dar galima bandyti prašyti ir ko prašyti dėl indėlio atkūrimo?

Guru atsako:

Žiūrint kokių dokumentų pasiėmimą turite omenyje.
Jei 1998-aisiais nepildėte prašymo dėl santaupų atkūrimo – tuomet būsite gerokai pavėlavusi… Bet ir tokiu atveju yra (nors ir itin maža) tikimybė ką nors atgauti – tiesiog reikės pildyti prašymą Finansų ministerijai dėl santapų atkūrimo, nurodant svarią priežastį, kodėl šis prašymas nebuvo pildytas laiku, t.y. 1998-aisiais. Tuomet prašymą svarsto ministerija.
Jei turite omenyje pernai gruodį atkurtus rublinius indėlius paveldėtojams, bet prašymą buvote pateikusi laiku – papildomų dokumentų nereikia, nebent reikėtų patikslinti sąskaitą.
Bet kuriuo atveju – kreipkitės į artimiausią ‘Hansabanko’ skyrių, būtinai pasiimkite pasą. Ten patikrins, ar buvo užregistruotas Jūsų prašymas dėl atkuriamųjų indėlių, jei ne – patikrins, ar pagal Jūsų turėtas sąskaitas priklausytų atkurti santaupas (todėl prieš eidama į banką susiraskite indėlių knygeles – sąskaitos duomenys būtini) ar bent jau nukreips į skyrių, kur galėsite gauti tokią informaciją (paprastai tai regiono centrinis skyrius, pvz., Kaune – Maironio 26b, Vilniuje – Gedimino pr. 26) ir kuriame, jei bus įmanoma, galėsite parašyti prašymą Finansų ministerijai.
Bandykite, prarasti vis tiek neprarasite daugiau, nei prieš dešimtmetį… :)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3780 access attempts in the last 7 days.