Feb 102004
 

Arunas klausė: Neseniai išgirdau tokį dalyką: Rašalinis spausdintuvas sunaudoto rašalo kiekį apskaičiuoja labai apytiksliai, pagal atspausdintų lapų skaičių. Esmė – spausdintuvas rodo, kad rašalas pasibaigė ir nebeleidžia spausdinti, nors realiai rašalo dar yra pakankamai. Esu priverstas pildyti arba pirkti naują kasetę, kai dar galėčiau sėkmingai spausdinti su senąja – labai neekonomiška :-) . Galbūt įmanoma programiškai arba kitokiu būdu ‘apgauti’ spausdintuvą ir priversti jį išnaudoti kasetę iki galo. Jeigu reikia sukonkretinti – naudoju Epson Stylus Color 680.

Guru atsako:
(ačiū Gintarui)
Tai dažnas reiškinys. Aš pats naudoju Epson spausdintuvą ir tuo nesistebiu. Visų pirma, nepirkite naujų kasečių. Juk tai tik spausdintuvas, o bet kokį mechanizmą galima apgauti.
Kai printeris nebeleidžia spausdinti, turi atsirasti mygtukas, kurį paspaudus įsijungia kasetės pakeitimo langas. Sekite nurodymais iki galo, o kai paprašys įdėti kasetę, jos nekeiskite – palikite tą pačią. Printeris galvos, kad viskas atlikta, po to patikrins kasetę (ir nuspręs, kad kasetė pilna rašalo).
Jei šitas būdas nepadėjo, tada darykite taip: tiesiog nuspauskite kasetės keitimo mygtuką (dažniausiai raudonas) ir jį laikykite – printeris supras, kad norite pakeisti kasetę, bet nieko nekeiskite. Turėtų padėti.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3452 access attempts in the last 7 days.