Feb 092004
 

belekas klausė: Kaip sujungti dviejų kompų tinklą? Įdėjau plokštes, įdiegiau tvarkykles, sujungiau laidu, atidariau network neighborhood o ten nieko nėra, tik didelis gaublys, dukart paspaudžiu – unable to initialiaze network ar kažkas panašaus… kaip sukonfigūruoti Network Properties?

Guru atsako:

Tikriausiai žinote, kad sujungiant du kompiuterius tarpusavyje UTP kabeliu (antgalis kvadratinis, panašiai, kaip jungiamas į modemą), be stiprintuvo (hub/switch) jis turi būti verstas, kitu atveju tinklas neveiks.
Toliau – apie kofigūraciją. Atsidarius Network Neighborhood Properties langą, jame turi matytis šie komponentai: TCP/IP protokolas (jei jo nėra, spaudžiate mygtuką Add=> Protocol-> Microsoft> TCP/IP), toliau Client for Microsoft Networks (jei jo nėra: Add=> Client-> Microsoft> Client for Microsoft Networks), taip pat, jei norėsite tinkle dalintis failais, reikės serviso File and Printer sharing for Microsoft Networks (jį įdiegstie taip: Add=> Service> File and Printer sharing for Microsoft Networks), taip pat galima įsidiegti ir Microsoft Family Logon (jei jo nėra: Add=> Client-> Microsoft> Microsoft Family Logon); tiek užtenka, jei Jūsų naudojama operacinė sistema yra Windows 9x serijos; jei naujesnė – reikėtų įsidiegti ir IPX/SPX-compatible protocol ir NetBEUI (Add=> Protocol-> Microsoft>> IPX/SPX-compatible protocol / NetBEUI), tiesa, jie reikalingi tik tuo atveju, jei norėsite žaisti žaidimus, paprasčiausiems tinklo poreikiams patenkinti (informacijos dalijimasis, jei turite, interneto dalijimasis, IPX/SPX-compatible protocol ir NetBEUI yra nebūtini), beje, NetBEUI yra labai retai naudojamas, taigi galite jo ir nediegti. Savaime suprantama, turi būti įdiegta ir tinklo plokštė (Adapter), bet Jūs jau rašėte, kad tai esate atlikę.
Tolesnis žingsnis yra tinklo konfigūravimas. Pateiksiu pavyzdį, kaip sukonfigūruoti tinklą, kuriame nesidalijama internetu: visi pakeitimai atliekami TCP/IP protokolo tvarkymo lange (Properties), kitų objektų nustatymų keisti nereikia, taigi: pasirinkus TCP/IP ir paspaudus Properties, atsidaro langas, kuriame galima pasirinkti IP adresus. Pasirinkite ‘Specify an IP address‘, ir įveskite juos patys, tarkime, viename kompiuteryje IP adresą pasirinkite 192.168.1.0, o kitame 192.168.1.1, ‘Subnet Mask‘ abiejuose kompiuteriuose nurodykite tokią pačią (pavyzdžiui 255.255.0.0). Kitų nustatymų keisti nereikia, jei neturite interneto prisijungimo, o jei turite, nustatymų lange Gateway nurodykite to kompiuterio, kuris turi priėjimą prie interneto, IP adresą (tarkim, jį turi pirmasis kompiuteris, tuomet antrajame kompiuteryje tame lange įrašykite 192.168.1.0, o pirmajame kompiuteryje ten nereikia nieko rašyti), ir lange DNS Configuration langelyje Host įrašykite savo kompiuterio pavadinimą, o Domain laukelyje įveskite savo tinklo pavadinimą (tarkim, LAN). Po to, visuose atidarytuose tinklo konfigūravimo languose paspauskite OK (kompiuteris gali paprašyti įdėti Jūsų operacinės sistemos instaliacinį kompaktą), po to kompiuterį teks perkrauti. Tinklas turėtų veikti.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.