Feb 062004
 

Sharunas klausė: Kiek kainuotų ir ar tai išvis įmanoma – įteisinti nekomercinę – ne pelno organizaciją, kokių dokumentų reikėtų, kur kreiptis, ar tai galima padaryti vienam žmogui? Aš esu programuotojas ir turiu subūręs nedidelę kompiuterių entuziastų grupelę ir būtent ją norėčiau įteisinti kaip nepelno organizaciją, teikiančią nemokamą programinę įrangą. To man reikia norint oficialiai paremti programavimo praktiką būsimiems darbdaviams.

Guru atsako:

Iš principo galima steigti ir visuomeninę organizaciją (VO – apie jas rašėme vakar), bet geriau tiktų viešoji įstaiga (VšĮ), kadangi VO – tai kaip ir judėjimas, o VšĮ – tai kaip ir nemokamos paslaugos.
Steigimas. Skirtumas nuo VO – būtina steigimo sutartis (VO atveju – neprivaloma) arba steigimo aktas (jei steigia vienas asmuo). Įstatai bus taip pat reikalingi, taip pat kaip VO steigimo atveju. Be to, jeigu planuojamai vykdyti veiklai reikalinga licencija – reikės ir licencijos. Registravimas taip pat kainuos (tik ne 25Lt kaip VO atveju, o jau 90Lt), o reikiamų dokumentų sąrašą rasite čia.
Visa kita analogiškai, tik VšĮ valstybinė priežiūra kiek griežtesnė negu VO, kadangi yra ir finansų judėjimas.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.