Jan 142004
 

Egis klausė: Sužinojau, kad yra tokie vaistai Pramiracetamo, piracetamo pagrindu, kurie gerina atmintį be pašalinių efektų, neva atmintį padidina 40%, noriu paklausti, ar tikrai taip gali būti ir ar tikrai gali būti naudos iš jų? Ar juos pardavinėja Lietuvoje ir ar be recepto? Artėja sesija, reik daug išmokti, be kitų priemonių nespėju to padaryti, tai tie vaistai tikrai padėtų, be to, nesigiriu gera atmintim, atvirkščiai – pas mane ganėtinai bloga atmintis.

Medicinos Guru atsako:

Visiems laikams ir amžiams: nėra vaistų, kurie be šalutinio efekto n procentais pagerina atmintį/ištvermę/potenciją ir pan. Procentais matuoti atmintį – marketologų triukas, tai labai specifinė žmogaus intelektualios veiklos dalis.
Pablogėjimas gali būti susijęs su galvos smegenų kraujotakos sutrikimais, augliais, kitomis sunkiomis chroninėmis ligomis, be to, atmintis blogėja su amžiumi. Tada preparatai, gerinantys deguonies aprūpinimą smegenų ląstelėse (jiems ir priklauso pramiracetamas, kaip ir senesnis piracetamas), gali turėti teigiamą poveikį.
Gi sveiko žmogaus (kurio kraujotaka normali – tikiuosi, kad studentas dar ne ligonis) atminčiai tokie cheminiai preparatai dažniausiai įtakos neturi – tai susiję su atminties treniruotumu, mokymosi technika, racionalius mokymosi ir gyvenimo režimu, teisinga mityba, sveika gyvensena ir pan. Todėl nepatariu šio gana brangaus preparato vartoti, geriau nusipirkti polivitaminų.
Tam tikrą efektą galėtų duoti ir fizinį bei protinį darbingumą gerinanntis preapratas Mildronatas (parduodamas be recepto) bei kava (natūralus stimuliatorius) – tik ne per daug.
Pabaigai – nepanikuokite. Milijonai išlaikė sesijas, milijonai išlaikys – nereikia daryti problemos iš oro. Reikia mokytis.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 4487 access attempts in the last 7 days.