Jan 132004
 

Justas klausė: Noriu nusipirkti gerą cd-rw įrenginį. Girdėjau apie Teac neblogi atsiliepimai. Aš puikios nuomonės apie Sony, nes turiu Sony cd įrenginį, kuris nuostabiai veikia jau beveik 3 metai. Tik va reikia cd-rw įrenginio, todėl turiu pakeisti ir šiandien kaip naują veikiantį Sony. Taigi kokios firmos rekomenduotumėt pirkti(galbūt ne tik mano paminėtų kompanijų) ir į ką žiūrėti perkant cd-rw (ar labai svarbu tas retail ar bulk).

Guru atsako:

Apie ‘retail’ ir ‘bulk’ skirtumus jau rašėme anksčiau.
Pačiais geriausiais laikomi Plextor įrenginiai, kurie yra ir patys brangiausi.
Teac gaminiai geri būdavo anksčiau, tai yra prieš 3-5 metus. Po to atsirado kitų firmų, siūlančių pigesnę produkciją, ir Teac, siekdama konkuruoti, pradėjo mažinti savo gaminių kainas, o tuo pačiu sumažėjo ir jų kokybė. Dažniausiai su Teac ženklu parduodama Lite-on produkcija (taip pat ir Hewlett-Packard dauguma yra Lite-On’ai).
Sony gaminiai yra neblogi, veikia kokybiškai, tačiau irgi nėra patys pigiausi. Be to, pasitaiko brokuotų (pats turėjau problemą su Sony gaminiu – po sutvarkymo jis veikia gerai, bet iš pradžių teko sugadinti daug kompaktų, kol paaiškėjo jog įrenginys yra sugedęs), kaip ir kitoms firmoms.
Lite-on gaminiai – šiuo metu patys populiariausi Lietuvoje dėl savo kainos ir kokybės santykio. Jei nereikia dažnai įrašinėti diskų ir apskritai aparatą naudosite mažai – tai tinka ir šios firmos gaminiai, tačiau jų kokybė išties yra prastesnė nei visų kitų.
Naujų firmų atsiranda kone kasdien. Atsivertus kaininką matosi daugybė dar prieš pusę metų negirdėtų pavadinimų. Tačiau, mano nuomone, vertėtų apsistoti renkantis iš šių gaminių (toliau – prastesni): Plextor, Sony, Teac, Nec, Lite-on. Tai priklauso nuo Jūsų lėšų. Jei esate pasirengęs investuoti kiek daugiau ir reikia nepriekaištingos kokybės bei įrenginio, kuris gali be problemų įrašyti daugiau nei 10 kompaktų per dieną (žodžiu, beveik pramoniniam naudojimui) – verta rinktis Plextor. Jei tik namų naudojimui – karts nuo karto norite kažką įsirašyti į kompkatą – rinkitės Lite-on.
Ir dar – kokybė dažnai sėkmės dalykas, išskyrus tuos atvejus, kai būna brokuota visa gaminių partija. Būna, kad daugumai nesiseka su vienos firmos kietais diskais (sugenda po kelių mėnesių), tuo tarpu kitiems tos pačios serijos toks pats diskas tarnauja tris ir daugiau metų. Vienam pasisisekė – kitam ne. Tai galioja visiems kompiuterio komponentams, savaime suprantama, išskyrus mano minėtus brokuotų partijų atvejus ir ekstremalų naudojimą (visgi norint įrašyti daugybę kompaktų reikia būti pasirengus sumokėti daugiau).

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.