Oct 132003
 

Egidijus klausė: Man įdubusi krūtines ląsta. Nedaug, bet įdubusi. Aš dėl to nemaloniai jaučiuosi. Daugiau dėl estetinių priežasčių. Man ta deformacija labai trukdo. Norėčiau ją panaikinti, bet nežinau, kur kreiptis ir kiek tai kainuoja. Man beveik 18 metų. Ar daromos tokios operacijos dėl grožio? jei taip – kur? kur galima būtų profesionaliai ir gerai išsitirti?

Medicinos Guru atsako:

Krūtinės ląstos deformacijos gali būti ne tik estetinė, bet ir rimta sveikatos problema – dėl žymios deformacijos gali pablogėti išorinio kvėpavimo fukcija (plaučių ventiliacija gali būti nepakankama), taip pat kraujotaka. Teko girdėti, jog kai kada padeda tam tikri fiziniai pratimai.
Kaip ir kitokioms deformacijoms, yra ir operacinis gydymas, daromos jos ir jaunesniame amžiuje, vaikams, ypač kai būna ryškios. Negaliu pasakyti, ar visos jos nemokamos. O pradėti reikėtų nuo chirurgo konsultacijos. Kadangi Jums dar nėra 18 metų, turbūt galėtumėte konsultuotis ir pas vaikų chirurgus (Vilniuje yra vaikų ligoninė Santariškėse, Kaune – Medicinos universiteto klinikų Vaikų chirurgijos klinika), arba gydytojus ortopedus (Vilniuje rekomenduočiau Greitosios pagalbos ligoninėje dirbančius traumatologus-ortopedus). Ortopedai konsultuoja ir didesnėse poliklinikose bei stacionarų ambulatoriniuose-konsultaciniuose skyriuose.
Reikėtų kreiptis į apylinkės (šeimos) gydytoją, jis išrašys siuntimą nemokamai konsultacijai. Jeigu norite konsultaciją gauti ir tyrimus padaryti greičiau – galite kreiptis į privatų centrą (Vilniuje yra Medicinos diagnostikos centras Grybo g-vėje, Ortopedijos centras Kalvarijų gatvėje etc.).

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2398 access attempts in the last 7 days.