Sep 232003
 

darius klausė: Esu 160cm ūgio 55kg mergina. Labai noriu numesti 5 kg. Gal galite rekomenduoti, kokius preparatus galėčiau naudoti.

Medicinos Guru atsako:

Jūsų kūno masė normali ir jos mažinti nerekomenduojama. Juo labiau ‘vartoti preparatus’, kai kalbam apie svorio metimą, yra nesąmone. Svoris reguliuojamas režimu, mityba ir fiziniu aktyvumu, o ne stebuklingomis tabletėmis. Būtina pasijudinti bent 45 min. per dieną taip, kad kiek suprakaituotum ir padažnėtų pulsas – visas antsvoris išgaruos. Dar kartą primenu, 55 kg prie 160 cm ūgio – visiška norma, nereikia barstyti tų kilogramų. Iš laiško teksto negaliu pasakyti, kiek metų, bet jei staiga paaugsite ~10 cm, kilogramų bus mažoka..
Svoriui mažinti skirti preparatai turi nepageidaujamą, kartais ir pavojingą veikimą (vaistinėje parduodamos įvairios liesinančios arbatos sukelia viduriavimą arba išvaro skysčius, slopina apetitą, didina nervų sistemos dirglumą). Kaip minėta – šiek tiek masę galima sumažinti būnant fiziškai aktyviam ir šiek tiek (nedaug!) ribojant suvartojamų kalorijų kiekį, tačiau paprastai masė vėliau atsistato – tai yra sąlygojama genetiškai. Galbūt vietoje masės mažinimo reikėtų spręsti gilesnes psichologines problemas? (neparašėte, kodėl norite numesti tuos 5 kg).

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 69 access attempts in the last 7 days.