Sep 022003
 

Petras klausė: Ruošiuosi atnaujinti kompiuterį, pirksiu procesorių INTEL P4 2,4GHz C, nežinau, ar jis komplektuojamas su ventiliatoriumi, ar ne? Pagrindinę plokštę norėčiau ALBATRON PX865PE PRO. Kokių firmų DDR400 atmintines geriau pirkti FSB 800MHz magistralei ir naudojant DUAL MEMORY?

Guru atsako:

Paprastai visi įrengimai, kuriems reikia aušintuvo, komplektuojami su juo, tik vienas patarimas: jei norite, kad sistema dirbtų stabiliai, ir nereikėtų jaudintis dėl aušintuvo (Pentium vartotojams dėl to nereikia jaudintis, nes bent jau procesorius net ir sugedus aušintuvui paprastai lieka sveikas, bet vis tik…), geriau nusipirkti kitą aušųntuvą atskirai, vieni iš geresnių yra Thermaltake (ne taip jau daug kur juos rasite, ir jei jau taupant, bet vis dar ieškant kažko geresnio, geri laikomi Titan aušintuvai) gaminiai, Jūsų atveju tinka Titan CU5TB full copper (kaina apie 60 Lt).
Dėl RAM – prie Jūsų motininės plokštės rekomenduojama Corsair PC3500 (DDR400) CL (CAS Latency) 2 atmintis (beje, Corsair kaip ir Belkin operatyviosios atmintys paprastai mėgiamos kompiuterius turbinančių žmonių). Štai jų puslapyje pateiktas kainininkas su kai kuriais duomenimis:
http://www.corsairmicro.com/xms/xms_modules.html.
Tiesa, gali kilti problemų tokių įsigyjant Lietuvoje, ir visgi jei norite kažko geresnio, geriau rinktis brand_name, tarkim Kingston PC3500 atmintis, vėlgi su CL parametru 2 (kuo mažesnė reikšmė, tuo greičiau veikia). Žinoma, perkant tokių firmų gaminius, kainos bus labai nemažos.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3079 access attempts in the last 7 days.