Aug 212003
 

Richkiz klausė: Dažnai atnaujinu savo kompiuterį ir kainininke dažnai pastebiu žodžius ‘bulk‘ ir ‘retail‘. Gal galite paaiškinti, ką jie reiškia, nes iki šiol dar nežinau, gal jie turi didelę reikšmę :)

Guru atsako:

Jūsų minimame kontekste bulk ir retail gali turėti tik vieną reikšmę.
‘Bulk’, dar kartais vadinama OEM, skirta didmenininkams arba kompiuterius surinkinėjančioms firmoms (‘bulk‘ išvertus iš anglų kalbos reiškia ‘didmena‘) – Jūsų atveju tai dažniausiai reikš, kad prekė bus įpakuota ‘negražioje’, vadinamoje ‘rudoje’ dežutėje (brown box), nors iš tikro dėžutė gali būti ir balta ar jos išvis nebūti, prekė įdėta į paprastą maišelį. Be to, tokios prekės dažniausiai neturės papildomų priedų, įeinančių į ‘retail‘ komplektą, tokių kaip CD su papildomomis/pagalbinėmis programomis, instrukcijų ir pan.
Kaip jau tikriausiai supratote, ‘retail‘ – tai prekė, skirta mažmeninei prekybai (‘retail‘ išvertus iš anglų kalbos reiškia ‘mažmena‘), t.y. pardavinėti pavieniams vartotojams, prekybos centruose. Jos pasižymi gražia, spalvota (ir dažniausiai didele) pakuote, dažnai į komplektą įeina šūsnis techninės ir reklaminės makulatūros, cd.
Keletas pavyzdukų: perkant Liteon CD ‘retail’ dažniausiai gaunate papildomai CD su kompaktų įrašymo programa, o ‘bulk’ jos negausite. Perkant Intel procesorių ‘retail boxed’ gaunate priedo ventiliatorių.
Vartotojo požiūriu pats daiktas – tiek ‘bulk’, tiek ‘retail’ – yra grynai tas pats.
P.S. kaininke terminas ‘bulk’ prie kainos stulpelio, o ne prekės aprašyme, dar gali reikšti, kad tai urminė kaina, ir norint ją gauti, reikia pirkti kelis tos pačios prekės vienetus.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3452 access attempts in the last 7 days.